Új szabályrendszert vezet be a Whole Foods a beporzók védelmére

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 12. 21. 09:35

A Whole Foods új szabályrendszert dolgozott ki a mézelő méhek, valamint az olyan őshonos beporzók, mint a poszméhek, darazsak és pillangók védelmére, amelyek az élelmiszerrendszer és a biológiai sokszínűség szempontjából nélkülözhetetlenek – olvasható a vállalat sajtóközleményében.

Fotó: Whole Foods Market

Az új szabályzat a Whole Foods valamennyi friss- és virágáru-beszállítójára vonatkozik, kivéve a nagykereskedőket, mivel a vállalat 2025-ig két referenciaértéket kíván elérni. Először is, az élelmiszerlánc minden frissáru- és virágtermesztőtől a megelőző és biológiai növényvédelmi intézkedéseket előtérbe helyező” és a kémiai növényvédő szerek használatának szükségességét csökkentő integrált növényvédelmi rendszer bevezetését várja el.

Másodszor, a Whole Foods megtiltja a nitroguanidin neonikotinoidok használatát minden, az üzleteiben árusított cserepes növényben. Ezen túlmenően a Whole Foods ösztönözni fogja valamennyi frissáru- és virágbeszállítóját, hogy fokozatosan hagyják el ezeket a beporzókra különösen káros növényvédő szereket.

Az új szabályzat a Whole Foods biogazdálkodás iránti elkötelezettségére alapul – közölte az élelmiszerlánc hivatkozva arra, hogy a The Organic Center 2015-ös jelentése szerint a biogazdálkodási gyakorlatok hatékonyan szolgálják a növények beporzóinak, például a mézelő méheknek az egészségét és populációját.

Grocery Dive

Kapcsolódó cikkeink