Új szabályrendszert vezet be a Whole Foods a beporzók védelmére
A Whole Foods új szabályrendszert dolgozott ki a mézelő méhek, valamint az olyan őshonos beporzók, mint a poszméhek, darazsak és pillangók védelmére, amelyek az élelmiszerrendszer és a biológiai sokszínűség szempontjából nélkülözhetetlenek – olvasható a vállalat sajtóközleményében.

Fotó: Whole Foods Market
Az új szabályzat a Whole Foods valamennyi friss- és virágáru-beszállítójára vonatkozik, kivéve a nagykereskedőket, mivel a vállalat 2025-ig két referenciaértéket kíván elérni. Először is, az élelmiszerlánc minden frissáru- és virágtermesztőtől a megelőző és biológiai növényvédelmi intézkedéseket előtérbe helyező” és a kémiai növényvédő szerek használatának szükségességét csökkentő integrált növényvédelmi rendszer bevezetését várja el.
Másodszor, a Whole Foods megtiltja a nitroguanidin neonikotinoidok használatát minden, az üzleteiben árusított cserepes növényben. Ezen túlmenően a Whole Foods ösztönözni fogja valamennyi frissáru- és virágbeszállítóját, hogy fokozatosan hagyják el ezeket a beporzókra különösen káros növényvédő szereket.
Az új szabályzat a Whole Foods biogazdálkodás iránti elkötelezettségére alapul – közölte az élelmiszerlánc hivatkozva arra, hogy a The Organic Center 2015-ös jelentése szerint a biogazdálkodási gyakorlatok hatékonyan szolgálják a növények beporzóinak, például a mézelő méheknek az egészségét és populációját.
Kapcsolódó cikkeink
65 millió dolláros beruházással bővíti a kávé- és kávéfehérítő-gyártást a Danone Amerikában
A Danone 65 millió dollárt invesztált floridai gyárának bővítésébe, hogy…
Tovább olvasom >Új stratégiával élesztené fel a növényi tej iránti keresletet az USA-ban az Oatly
Új lendületet adna az Oatly a növényi alapú tejek piacának…
Tovább olvasom >Mézes-gyümölcsös snackkel lép az amerikai piacra David Beckham
David Beckham, az egykori világhírű labdarúgó saját élelmiszermárkát vezet be…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Kismértékben emelkedett a FAO élelmiszerár-indexe júniusban a hús, tejtermékek és növényi olajok drágulása miatt
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >