Új szabályrendszert vezet be a Whole Foods a beporzók védelmére
A Whole Foods új szabályrendszert dolgozott ki a mézelő méhek, valamint az olyan őshonos beporzók, mint a poszméhek, darazsak és pillangók védelmére, amelyek az élelmiszerrendszer és a biológiai sokszínűség szempontjából nélkülözhetetlenek – olvasható a vállalat sajtóközleményében.
Az új szabályzat a Whole Foods valamennyi friss- és virágáru-beszállítójára vonatkozik, kivéve a nagykereskedőket, mivel a vállalat 2025-ig két referenciaértéket kíván elérni. Először is, az élelmiszerlánc minden frissáru- és virágtermesztőtől a megelőző és biológiai növényvédelmi intézkedéseket előtérbe helyező” és a kémiai növényvédő szerek használatának szükségességét csökkentő integrált növényvédelmi rendszer bevezetését várja el.
Másodszor, a Whole Foods megtiltja a nitroguanidin neonikotinoidok használatát minden, az üzleteiben árusított cserepes növényben. Ezen túlmenően a Whole Foods ösztönözni fogja valamennyi frissáru- és virágbeszállítóját, hogy fokozatosan hagyják el ezeket a beporzókra különösen káros növényvédő szereket.
Az új szabályzat a Whole Foods biogazdálkodás iránti elkötelezettségére alapul – közölte az élelmiszerlánc hivatkozva arra, hogy a The Organic Center 2015-ös jelentése szerint a biogazdálkodási gyakorlatok hatékonyan szolgálják a növények beporzóinak, például a mézelő méheknek az egészségét és populációját.
Kapcsolódó cikkeink
Gyenge keresletet lát a PepsiCo az USA-ban az „ártudatos” fogyasztók részéről
A PepsiCo vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy az amerikai fogyasztók értéket keresnek,…
Tovább olvasom >AI-alapú receptgenerátort indít Amerikában az eGrowcery
A kereskedők a vásárlói preferenciák és a készlet alapján testre…
Tovább olvasom >A Pernod Ricard whiskey leányvállalatot alapított az Egyesült Államokban
A North American Distillers fogja felügyelni a vállalat amerikai whiskeyportfólióját.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >