Új saját márkás csokoládéval jelentkezik a Coop Switzerland
A Coop Switzerland új saját márkás csokoládét vezet be „Halba – Le Chocolatier Suisse” néven abban bízva, hogy az sokat profitál majd a svájci csokoládéval kapcsolatos asszociációkból. A Halba csokoládé gyártása teljes egészében – kezdve a csokoládéhoz szükséges kakaóbab pörkölésétől – Svájcban történik, egyes folyamatok pedig a vállalat 2017-ben épült prattelni csokoládégyárában zajlanak.
A Halba Fairtrade tanúsítvánnyal rendelkezik, amit a csomagoláson elhelyezett címke is jelez. Ráadásul a gyártás karbonsemleges, a termék pedig nem tartalmaz pálmaolajat. A Coop Switzerland a környezetbarát kakaótermesztés támogatója, és közvetlen kapcsolatot tart fenn a kakaótermesztőkkel, így biztosítva az alapanyag minőségét és nyomon követhetőségét.
A lánc a korrekt árazás és a hosszú távú beszerzési megállapodások mellett elkötelezett, és egyike azon első svájci kereskedelmi láncoknak, amelyek a gazdasági helyzettől, mezőgazdasági viszonyoktól függetlenül megfelelő életszínvonalat biztosító megélhetési bért fizetnek a kakaótermelőknek.
Kapcsolódó cikkeink
Világnapján ünnepeljük a csokoládét!
Nehéz, sőt, már-már fájó elképzelni egy olyan világot, amelyben nincsenek…
Tovább olvasom >Gondok vannak csoki-fronton
Miközben egyre többet fizetünk a prémium csokoládékért, a kakaótermesztők többsége…
Tovább olvasom >Kihívások és lehetőségek között egyensúlyoz a magyar édesipar
A 2024-es év nyertesei az eladott mennyiség alapján sorrendben a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Minden korty egy új fejezet – teljesen megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád
A borkészítés minden fázisát elemezve és átgondolva, a legújabb trendeknek…
Tovább olvasom >NGM: már több mint félszáz cég fejlesztési terveiről született döntés a Demján Sándor Tőkeprogramban
Brüsszel nyomásgyakorlása ellenére a kormány mindent megtesz a hazai kkv-k…
Tovább olvasom >A Burberry negyedéves bevétele 5,5 százalékkal csökkent
A brit Burberry Group, a világ egyik vezető luxus ruházati…
Tovább olvasom >