Új saját márkás csokoládéval jelentkezik a Coop Switzerland
A Coop Switzerland új saját márkás csokoládét vezet be „Halba – Le Chocolatier Suisse” néven abban bízva, hogy az sokat profitál majd a svájci csokoládéval kapcsolatos asszociációkból. A Halba csokoládé gyártása teljes egészében – kezdve a csokoládéhoz szükséges kakaóbab pörkölésétől – Svájcban történik, egyes folyamatok pedig a vállalat 2017-ben épült prattelni csokoládégyárában zajlanak.
A Halba Fairtrade tanúsítvánnyal rendelkezik, amit a csomagoláson elhelyezett címke is jelez. Ráadásul a gyártás karbonsemleges, a termék pedig nem tartalmaz pálmaolajat. A Coop Switzerland a környezetbarát kakaótermesztés támogatója, és közvetlen kapcsolatot tart fenn a kakaótermesztőkkel, így biztosítva az alapanyag minőségét és nyomon követhetőségét.
A lánc a korrekt árazás és a hosszú távú beszerzési megállapodások mellett elkötelezett, és egyike azon első svájci kereskedelmi láncoknak, amelyek a gazdasági helyzettől, mezőgazdasági viszonyoktól függetlenül megfelelő életszínvonalat biztosító megélhetési bért fizetnek a kakaótermelőknek.
Kapcsolódó cikkeink
Készlethiány és sztrájk miatt nőhet a banán, a csoki és az alkohol ára
A keleti és az Öböl-menti kikötőkben dolgozó part menti munkások…
Tovább olvasom >Egy ideig újra kapható lesz az ikonikus Marathon szelet az Egyesült Királyságban
A Mars Wrigley UK 34 év után ismét elérhetővé teszi…
Tovább olvasom >A KitKat bemutatta legújabb, kikapcsolódásra buzdító reklámfilmjét
A KitKat nemzetközi kutatása szerint sokan szoktak szünetet tartani a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >