Új saját márkás csokoládéval jelentkezik a Coop Switzerland
A Coop Switzerland új saját márkás csokoládét vezet be „Halba – Le Chocolatier Suisse” néven abban bízva, hogy az sokat profitál majd a svájci csokoládéval kapcsolatos asszociációkból. A Halba csokoládé gyártása teljes egészében – kezdve a csokoládéhoz szükséges kakaóbab pörkölésétől – Svájcban történik, egyes folyamatok pedig a vállalat 2017-ben épült prattelni csokoládégyárában zajlanak.
A Halba Fairtrade tanúsítvánnyal rendelkezik, amit a csomagoláson elhelyezett címke is jelez. Ráadásul a gyártás karbonsemleges, a termék pedig nem tartalmaz pálmaolajat. A Coop Switzerland a környezetbarát kakaótermesztés támogatója, és közvetlen kapcsolatot tart fenn a kakaótermesztőkkel, így biztosítva az alapanyag minőségét és nyomon követhetőségét.
A lánc a korrekt árazás és a hosszú távú beszerzési megállapodások mellett elkötelezett, és egyike azon első svájci kereskedelmi láncoknak, amelyek a gazdasági helyzettől, mezőgazdasági viszonyoktól függetlenül megfelelő életszínvonalat biztosító megélhetési bért fizetnek a kakaótermelőknek.
Kapcsolódó cikkeink
Génszerkesztéssel óvná a csokoládé jövőjét a Mars
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A gasztronómia világa újra a chocoMe-re figyel
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Aranyéremmel debütált a Flore Confectionery a nemzetközi csokoládéversenyen
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Elkezdődött a szarvasbőgés időszaka a hazai erdőkben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >13 ezer tonna volt a 2024/25. évi értékesített és saját felhasználásra szánt hazai vadhús mennyisége
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Dr. Pogátsa Zoltán a magyar gazdaság állapotáról: Sem aranykor, sem apokalipszis
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >