Új rekordot döntött az organikus élelmiszereladás Dániában
A tavalyi év azonos időszakához képest 9%-kal nőtt az organikus élelmiszerek eladása Dániában.
Az organikus tej, magvak, liszt és zöldségek szerepeltek a dán bevásárlólisták élén a legtöbbször, ám más termékkategóriában is jelentős növekedés volt tapasztalható, ami azt jelzi, hogy az organikus élelmiszer vált a legnépszerűbb élelmiszertípussá a dánok számára.
A növekedés a tiszta, egészséges és fenntartható élelem iránti igény erősödését mutatja.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
A világon elsőként vet ki CO2-adót Dánia a gazdaságokra
A sertéshús- és tejtermék-exportban jeleskedő Dánia 2030-tól adót vet ki…
Tovább olvasom >Tejitalok gyártásába invesztál a dán Arla
Az Arla Foods egy tőkeberuházással kívánja támogatni a Starbucks és…
Tovább olvasom >Dániában valamennyi Netto üzlet átállt a vállalat 3.0 koncepciójára
A Salling Group a Rødbyben található üzlet újranyitásával fejezi be…
Tovább olvasom >További cikkeink
2025-ben magához térhet a fogyasztás
Mi jellemezte a magyar gazdaságot az elmúlt negyedévben? Mikor kap…
Tovább olvasom >Hat év alatt megduplázódtak az élelmiszerárak Magyarországon
Az elmúlt hat évben az élelmiszerárak drasztikus emelkedésének lehettünk tanúi…
Tovább olvasom >Rengeteg az import hús a magyar polcokon
Magyarország élőmarha- és sertéshús-piacán komoly változások figyelhetők meg 2024-ben: miközben…
Tovább olvasom >