Új rekordot döntött az organikus élelmiszereladás Dániában
A tavalyi év azonos időszakához képest 9%-kal nőtt az organikus élelmiszerek eladása Dániában.

Az egészség az új trend
Az organikus tej, magvak, liszt és zöldségek szerepeltek a dán bevásárlólisták élén a legtöbbször, ám más termékkategóriában is jelentős növekedés volt tapasztalható, ami azt jelzi, hogy az organikus élelmiszer vált a legnépszerűbb élelmiszertípussá a dánok számára.
A növekedés a tiszta, egészséges és fenntartható élelem iránti igény erősödését mutatja.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
59,4 millió euróból bővíti az Arla a krémsajtgyártást Dániában
Az Arla Foods 59,4 millió eurós beruházást jelentett be a…
Tovább olvasom >Magyar termékek ára Dániában: meglepő különbségek a hazai és külföldi árak között
Az élelmiszerárak itthon továbbra is meredeken emelkednek, így egyre nagyobb…
Tovább olvasom >Hangsúlyosabb megjelenést kapnak az európai termékek a dán Salling Group üzleteiben
Új, „fekete csillagos” címkét vezet be üzleteiben a dán Salling…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nagy áremelési hullám várható a kereskedelemben
2025 első felében általánosan csökkenő áremelési szándékokat tapasztalt a GKI…
Tovább olvasom >A gyerekek jövője most a tét – 198 Tesco-üzletben lehet szavazni
Országszerte 198 Tesco üzletben szavazhatnak a vásárlók elsősorban gyerekeket és…
Tovább olvasom >Az infláció az eurózónában 2 százalékra, az EU-ban 2,3 százalékra gyorsult éves szinten
Gyorsult az infláció növekedése az euróövezetben és az Európai Unióban…
Tovább olvasom >