Új rekordot döntött az organikus élelmiszereladás Dániában
A tavalyi év azonos időszakához képest 9%-kal nőtt az organikus élelmiszerek eladása Dániában.

Az egészség az új trend
Az organikus tej, magvak, liszt és zöldségek szerepeltek a dán bevásárlólisták élén a legtöbbször, ám más termékkategóriában is jelentős növekedés volt tapasztalható, ami azt jelzi, hogy az organikus élelmiszer vált a legnépszerűbb élelmiszertípussá a dánok számára.
A növekedés a tiszta, egészséges és fenntartható élelem iránti igény erősödését mutatja.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Magyar termékek ára Dániában: meglepő különbségek a hazai és külföldi árak között
Az élelmiszerárak itthon továbbra is meredeken emelkednek, így egyre nagyobb…
Tovább olvasom >Hangsúlyosabb megjelenést kapnak az európai termékek a dán Salling Group üzleteiben
Új, „fekete csillagos” címkét vezet be üzleteiben a dán Salling…
Tovább olvasom >A világon elsőként vet ki CO2-adót Dánia a gazdaságokra
A sertéshús- és tejtermék-exportban jeleskedő Dánia 2030-tól adót vet ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
Módosultak és kiegészültek az RSzKF járvány miatti intézkedések
Újabb intézkedéseket vezet be és a már meglévőeken is módosít…
Tovább olvasom >További segítséget kapnak a ragadós száj- és körömfájás betegséggel sújtott agrárvállalkozások
A kormány lehetőséget teremt arra, hogy a Bérgarancia Alapból is…
Tovább olvasom >Miért lett olcsóbb a laktózmentes tej? – árrésstop, rejtett haszonkulcsok és a „mentes” termékek trükkje
Meglepő eredményre jutott egy friss árösszehasonlítás: a kormány által bevezetett…
Tovább olvasom >