Új rekordot döntött az organikus élelmiszereladás Dániában
A tavalyi év azonos időszakához képest 9%-kal nőtt az organikus élelmiszerek eladása Dániában.

Az egészség az új trend
Az organikus tej, magvak, liszt és zöldségek szerepeltek a dán bevásárlólisták élén a legtöbbször, ám más termékkategóriában is jelentős növekedés volt tapasztalható, ami azt jelzi, hogy az organikus élelmiszer vált a legnépszerűbb élelmiszertípussá a dánok számára.
A növekedés a tiszta, egészséges és fenntartható élelem iránti igény erősödését mutatja.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Milliárdos bevételkiesést szenvedhet el a dán élelmiszer-kereskedelem a súlycsökkentő szerek miatt
Akár 1,2 milliárd dán korona (130 millió euró) forgalomkieséssel is…
Tovább olvasom >59,4 millió euróból bővíti az Arla a krémsajtgyártást Dániában
Az Arla Foods 59,4 millió eurós beruházást jelentett be a…
Tovább olvasom >Magyar termékek ára Dániában: meglepő különbségek a hazai és külföldi árak között
Az élelmiszerárak itthon továbbra is meredeken emelkednek, így egyre nagyobb…
Tovább olvasom >További cikkeink
A GVH vizsgálatai szerint nem a kiskereskedelem a ludas az áremelkedésekben
Nem a kiskereskedelem a felelős a tej, a tejtermékek és…
Tovább olvasom >A Nestlé továbbra is a világ legértékesebb élelmiszer márkája a Brand Finance szerint
A Nestlé immár tizedik éve vezeti az élelmiszermárkák globális rangsorát,…
Tovább olvasom >Iskolakezdés: átlagosan 50-75 ezer forinttal terveznek a családok
A REGIO JÁTÉK friss felmérése szerint a 2025-ös iskolakezdés átlagosan…
Tovább olvasom >