Új rekord az árufuvarozásban?

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 01. 26. 11:01

Különleges tehervonat indult a dél-kínai Kuangtung tartományból Oroszországba – írja az origo. A rakomány mindössze 15 nap alatt érkezik meg Moszkvába, így a szállítási idő a tengeri útvonaléhoz képest kétharmadával csökken.

A China Daily információi szerint a vonat által szállított 50 konténer a Midea Group vállalat áruival van tele, feltehetően háztartási gépekkel. Ez az első olyan háztartási árukat szállító vonat, amit egy helyi vállalkozás használ, mióta Kuangtung 2015-ben megnyitotta a Kína-Európa teherszállítási szolgáltatást.


Az Origo is hírt adott arról, hogy tavaly minden idők legmagasabb szintjét érte el a Kína és Európa közti vasúti teherforgalom. 2020-ban rekord számú, összesen 12.400 tehervonat közlekedett Európa és Kína között, a szállított konténereket nézve ez 50 százalékos emelkedés az előző évhez képest.

A DÉL-KÍNÁBÓL KÖZLEKEDŐ SINOTRANS ÁLTAL ÜZEMELTETETT TEHERVONATOK SZÁMA 2020-BAN ELÉRTE A 686-OT, AMI KÖRÜLBELÜL 3 MILLIÁRD DOLLÁR ÉRTÉKBEN SZÁLLÍTOTT ÁRUT.

A 2011-ben elindított Kína-Európa vasúti szolgáltatás az Egy út, egy övezet program szerves része, melyet 2013-ban jelentett be Hszi Csi-Ping elnök. Azóta 140 ország és nemzetközi szervezet csatlakozott a projekthez. Az “új selyemút” néven is emlegetett kezdeményezés célja a kapcsolatok és együttműködés fokozása Kelet-Ázsia, Európa és Kelet Afrika között, mellyel várhatóan a felére csökken az országok közti kereskedelem költsége. (origo)

Kapcsolódó cikkeink