Új reklámmal debütál a Coca-Cola

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2020. 07. 02. 11:25

A világjárványra való tekintettel a Coca-Cola egy időre felfüggesztette reklám tevékenységét. Most eljött a visszatérés ideje. Hirdetési témája a közös étkezés öröme otthon, az elmaradhatatlan Coca-Cola élvezetével.

A Coca-Cola új reklámja

A Coca-Cola új reklámfilmje az otthon együtt étkezés örömét mutatja be

Új reklámfilmmel debütál a Coca-Cola, a világjárványban önként vállalt hallgatás után. A Marketing Dive közleménye szerint a „The Great Meal” (A nagy hami) a világ minden tájáról mutat háztartásokat, az ott élők együtt főzése, együtt elköltött étkezése és minőségi időtöltése kapcsán, mert együtt lenni otthon is jó.

Zavaros év

Ez az év a vilámárkákat is megviselte. A Coca-Cola reklám terveit is alaposan felkavarta. Amikor az éttermek és bárok bezártak, a koncerteket és a sporteseményeket a pandémia korai szakaszában lemondták, a Coca-Cola átalakította reklámfókuszát a házon kívüli események témáról, az óriásplakátokról és TV csatornáktól a kisebb digitális és streaming lehetőségek felé fordult, hogy kapcsolatba lépjen a szórakozást kereső otthonragadt fogyasztókkal.

Régi-új fókusz

Június elején a Coca-Cola bejelentette, hogy a következő hónapokban valós idejű tartalom előállítása és streamingje révén új hangsúlyt fektet az agilitásra és rugalmasságra. A “Nagy hami” reklámszpot, amely ezen a héten debütál, a korábbi évek hirdetéseinek témáját követi, bemutatva az együtt étkező és üdítőitalokat fogyasztó, jókedvű embereket, csak nem vendéglátós környezetben, hanem otthonukban. Így illeszkedtek a megváltozott körülményekhez és fogyasztási szokásokhoz, üzenetüket a társadalmi távolságtartás időszakához igazítva.

Az új normálban is üdítő

A reklám a világ nyolc városának 13 valódi háztartásába enged bepillantást. A családtagok vidámak, együtt főznek, és étkezés közben megosztják a Coca-Cola-t. Az Anomaly New York ügynökséggel létrehozott hirdetést a karantén alatt távolról filmezték. Jelenleg az Egyesült Államokban látható a szpot, az elkövetkező hetekben pedig Németországban, Spanyolországban, Marokkóban, Franciaországban, a legtöbb ázsiai országban és Indiában is adásba kerül.

Coca-Cola új hirdetése az ital óriás fogyasztóit az új normálban kívánja hatékonyan elérni. Ez az “új normál” magában foglalja a világmárkák iránti magasabb szintű fogyasztói elvárást is, hogy világos álláspontot képviseljenek a társadalmi igazságtalanságokról, és valódi változásokat eszközöljenek az amerikai pandémiával szembeni védelem és a rasszizmus elleni küzdelem terén is.

A “Nagy hami” reklámszpot ennek az elvárásnak is eleget tesz, hiszen pont azt mutatja be, hogy bárhol van is egy család vagy kis közösség, jó egymást újra felfedezni, együtt átélni és megosztani dolgokat, mert együtt jobb és jobban ízlik.

Együtt jobban ízlik

Kapcsolódó cikkeink