Új pláza nyílt Aradon

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 24. 00:01

Tegnap 17 órakor hivatalosan megnyílt Arad első bevásárlóközpontja, az Atrium Center. A bevásárlóközpont a budapesti WestEndhez hasonlóan a legfontosabb dél-erdélyi vasúti csomópont, az aradi központi pályaudvar mellett helyezkedik el.

A 70 millió eurós projektben részt vett a fejlesztésért és üzemeltetésért felelős, budapesti és bukaresti székhelyű Atrium Centers, a kivitelezést fővállalkozóként bonyolító Arcadom, valamint a szintén budapesti székhelyű Casiopea Group építész iroda.
Az Atrium Center 1000 parkolóhelyes, ötemeletes parkolóháza egyben a város első parkolóháza. A földszintet egy 1850 m2-es Billa szupermarket, szolgáltatások, divatüzletek, valamint két mágnesbérlő, az emeleten is üzemelő C&A és a New Yorker foglalják el. Az első emeleten szintén divatüzletek, sportboltok, valamint ifjúsági ruházati üzletek találhatók. A második emelet ad helyet az éttermeknek és szórakoztató központoknak. Ugyanitt található egy játszóház, egy játékbolt, valamint egy Altex elektronikai- és háztartási szaküzlet. Az átadás után nem sokkal nyit a biliárd- és bowling szalon, valamint egy papír-írószer és egy IT szaküzlet is. A multiplex mozi augusztusban nyitja meg kapuit.
Az átadási ünnepséggel egyidőben az első 50 kereskedelmi egység nyílik meg. Számos üzlet nem sokkal ezután nyílik. Utóbbiak közé tartozik az 1200 m2-t elfoglaló LC Waikiki, mely elérhető árú, divatos férfi, női és gyermekruházati termékekkel jelentkezik. Ezt követően nyit a Jeans Club, valamint három lengyel márka, a Reserved, a House és a Cropptown, valamint április végéig megnyitnak a nemzetközi konyhákat képviselő portugál és olasz éttermek is. A Cinema City augusztusi nyitásával Erdély legnagyobb mozija lesz. A moziban 10 modern, 3D mozik vetítésére alkalmas terem kap helyet.
A fejlesztési időszak lezárultával az Atrium Centers kolozsvári és aradi projekteinek Carpathian PLC által tulajdonolt részvényeit a JV Partners, valamint az Atrium Centers menedzsmentjének meghatározó szereplői vették át. Emellett az aradi projektben 50%-os részesedéssel megjelent a magyar Arcadom Zrt. is. A tranzakció és a váltás a részvényesek teljeskörű részvételével, valamint a projekt finanszírozásáért felelős MKB támogatásával történt.
Aradon 2007 és 2008 között mintegy nyolc bevásárlóközpont fejlesztését jelentették be, jelenleg azonban az Atrium Center Arad az egyetlen, mely ezek közül átadásra is került – írja a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink