Új pályázat a Gyulai Várfürdő bővítésére

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 09. 07. 11:55

Új közbeszerzési eljárást írt ki Gyula városa a többségi tulajdonában álló várfürdő fejlesztésére, mert az előző tenderre a legolcsóbb kiviteli ajánlat is 750 millió forinttal volt több a tervezettnél – közölte Görgényi Ernő, a város fideszes polgármestere az MTI-vel kedden.

A polgármester elmondta: Gyula még korábban számított 1,25 milliárd forintos pályázati támogatásra, amelyhez biztosította volna a további, hasonló nagyságú önrészt. A kiírt közbeszerzésre azonban a legolcsóbb ajánlat is 750 millió forinttal nagyobb volt, mint az összesen 2,5 milliárd forintos tervezet. A városnak, illetve a Várfürdő Kft.-nek kellett volna biztosítani a hiányzó 750 millió forintot, ám ezt sem a fürdő, sem a város költségvetése nem tette lehetővé.

Az önkormányzat és a várfürdő ezért időközben módosította az eredeti elképzelések műszaki tartalmát. Nem mondtak le a fedett élményfürdő megépítéséről, ám a szolgáltató létesítmények kiviteli terveit úgy változtatták meg, hogy egyelőre nem lesz szükség emeletráépítésre a gyógyászati tömbnél, illetve azt a későbbiekben tervezik megvalósítani.

A polgármester szerint a módosításokat már elfogadta Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, valamint a régiós fejlesztési tanács is, így a közeli napokban megjelenik az új pályázat kiírása.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a következő esztendő tavaszán megkezdődhetnek a fejlesztések, amelyek, egyebek mellett 900 négyzetméterrel növelik a már meglévő ötezer négyzetméteres vízfelület nagyságát. A beruházás a remények szerint a 2013 májusára fejeződhet be – közli az MTI.

Kapcsolódó cikkeink