Új ostyagyártási technológiát vezetett be az Urbán és Urbán Kft.

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 04. 28. 11:25

Több mint kétmilliárd forintos technológiai fejlesztést hajtott végre rétsági ostyagyárában az Urbán és Urbán Kft., így új termékekkel jelenik meg a piacon, és kétszeresére nő a gyártási kapacitás – tájékoztatta a cég kedden az MTI-t.

Urban

A beruházáshoz 995,8 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a kft.

Az ostyagyártás teljes egészében átkerült a Rétságon lévő új üzembe, míg a puszedliket és kekszeket továbbra is a dunakeszi üzemben gyártják.

A fejlesztés eredményeként Magyarországon még nem gyártott termékeket mutatnak be a piacon. Az új technológiával olyan gyártási újdonságokat tudnak bevezetni, mint a csokoládé máz, az ostyalapok közötti váltakozó krémek – úgynevezett szendvics nápolyi gyártása -, illetve a különböző vastagságú ostyák kombinációja egy terméken belül.

A következő egy évben körülbelül 20 új terméket mutatnak be a magyar és külföldi édesipari piacon, az új üzem révén a jelenlegi napi 15 tonnás ostyagyártási kapacitás napi 30 tonnára emelkedik.

Az Urbán és Urbán Kft. 30 embernek ad munkát a rétsági térségben, a létszámot jövőre további 20 fővel tervezik emelni.

A dunakeszi székhelyű társaság múlt év decemberében kezdte meg működését Rétságon, üzemüket a volt TDK-gyár területén alakították ki. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink