Új növényi alapú gyártólétesítményt avatott fel a Danone Franciaországban
Az ország délnyugati részén, Villecomtal-sur-Arros-ban kezdte meg működését a Danone új növényi alapú italgyártó létesítménye.
Az ünnepélyes megnyitón francia tisztviselők és a Danone vezérigazgatója, Antoine de Saint-Affrique és alkalmazottai vettek részt.
A francia élelmiszeripari vállalat elmondta, hogy az üzem növényi alapúra történő átállása révén az az Alpro zabalapú italok gyártásának új referenciapontjává válik Európában.
A Villecomtal-sur-Arros-i létesítmény Franciaországon kívül 26 piacot szolgál ki Európa-szerte.
A telephely átalakítása 7 millió eurós tőkebefektetést igényelt és közel két évig tartott.
A telephelyen található a Danone France egyetlen zablisztből zablevet előállító üzeme.
Az üzemben működő két gyártósoron a napi gyártókapacitás 300 000 liter fölé emelkedik. A teljes termelés 90%-a exportálásra kerül.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Áttörést ért el a DairyX a tejmentes kazein előállításával
Jelentős előrelépést tett az izraeli DairyX Foods start-up a tejmentes…
Tovább olvasom >Íz és minőség nélkül nem maradnak versenyben a növényi alapú márkák
Ian Hepburn, a Flora Food Group marketingigazgatója figyelmeztetett: a növényi…
Tovább olvasom >Családbarát termékekkel bővült az Impossible Foods kínálata az USA-ban
Az Impossible Foods három új termékkel bővítette kínálatát az Egyesült…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >