Új növényi alapú gyártólétesítményt avatott fel a Danone Franciaországban
Az ország délnyugati részén, Villecomtal-sur-Arros-ban kezdte meg működését a Danone új növényi alapú italgyártó létesítménye.
Az ünnepélyes megnyitón francia tisztviselők és a Danone vezérigazgatója, Antoine de Saint-Affrique és alkalmazottai vettek részt.
A francia élelmiszeripari vállalat elmondta, hogy az üzem növényi alapúra történő átállása révén az az Alpro zabalapú italok gyártásának új referenciapontjává válik Európában.
A Villecomtal-sur-Arros-i létesítmény Franciaországon kívül 26 piacot szolgál ki Európa-szerte.
A telephely átalakítása 7 millió eurós tőkebefektetést igényelt és közel két évig tartott.
A telephelyen található a Danone France egyetlen zablisztből zablevet előállító üzeme.
Az üzemben működő két gyártósoron a napi gyártókapacitás 300 000 liter fölé emelkedik. A teljes termelés 90%-a exportálásra kerül.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Szálltunk rendelkezésükre! (1. rész)
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Eleplant, 75% növényi alapú kenhető zsír 200 g
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Vegán rántotta 30 000 láb magasságban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mutassa be innovációját a SIRHA Budapest 2026 kiállításon!
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >XXI. Európai Kereskedelem Napja – Új koncepcióra és a partnerség erősítésére van szükség
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ritmusváltás előtt a magyar intermodális forgalom
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

