Új növényi alapú gyártólétesítményt avatott fel a Danone Franciaországban
Az ország délnyugati részén, Villecomtal-sur-Arros-ban kezdte meg működését a Danone új növényi alapú italgyártó létesítménye.
Az ünnepélyes megnyitón francia tisztviselők és a Danone vezérigazgatója, Antoine de Saint-Affrique és alkalmazottai vettek részt.
A francia élelmiszeripari vállalat elmondta, hogy az üzem növényi alapúra történő átállása révén az az Alpro zabalapú italok gyártásának új referenciapontjává válik Európában.
A Villecomtal-sur-Arros-i létesítmény Franciaországon kívül 26 piacot szolgál ki Európa-szerte.
A telephely átalakítása 7 millió eurós tőkebefektetést igényelt és közel két évig tartott.
A telephelyen található a Danone France egyetlen zablisztből zablevet előállító üzeme.
Az üzemben működő két gyártósoron a napi gyártókapacitás 300 000 liter fölé emelkedik. A teljes termelés 90%-a exportálásra kerül.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Új stratégiával támogatja az Intermarché a francia mezőgazdaságot
A francia Intermarché kiskereskedelmi lánc bejelentette, hogy csak akkor kezdi…
Tovább olvasom >Növényi alapú pop-up üzletet nyitott az Impossible Foods Chicagóban
Impossible Quality Meats néven nyitotta meg az Impossible Foods pop-up koncepcióját Chicago Uptown…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >