Új növényi alapú gyártólétesítményt avatott fel a Danone Franciaországban
Az ország délnyugati részén, Villecomtal-sur-Arros-ban kezdte meg működését a Danone új növényi alapú italgyártó létesítménye.
Az ünnepélyes megnyitón francia tisztviselők és a Danone vezérigazgatója, Antoine de Saint-Affrique és alkalmazottai vettek részt.
A francia élelmiszeripari vállalat elmondta, hogy az üzem növényi alapúra történő átállása révén az az Alpro zabalapú italok gyártásának új referenciapontjává válik Európában.
A Villecomtal-sur-Arros-i létesítmény Franciaországon kívül 26 piacot szolgál ki Európa-szerte.
A telephely átalakítása 7 millió eurós tőkebefektetést igényelt és közel két évig tartott.
A telephelyen található a Danone France egyetlen zablisztből zablevet előállító üzeme.
Az üzemben működő két gyártósoron a napi gyártókapacitás 300 000 liter fölé emelkedik. A teljes termelés 90%-a exportálásra kerül.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Növényi alapú termékekkel kiváltható a hús, tojás és tej a fenntarthatóbb jövőért
Egyre többen választanak növényi alapú termékeket a hagyományos élelmiszerek helyett,…
Tovább olvasom >Íz és minőség nélkül nem maradnak versenyben a növényi alapú márkák
Ian Hepburn, a Flora Food Group marketingigazgatója arra figyelmeztetett egy…
Tovább olvasom >A Veganuár™ 2025 kiemelt élelmiszerlánc-partnere a Lidl volt
Csatlakozott a Lidl Magyarország a Veganuár™ 2025 kezdeményezéshez, mely arra…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >