Új Norbi update-könyv, diabétesszel élőknek is
Megjelent a „Norbi titok újratöltve” című könyv, amit Schobert Norbert egy különleges rendezvény keretén belül dedikált a vendégeknek, majd ünnepélyesen megnyitottak a Westendben egy Update pékséget, ami a központi pékség szerepét tölti be, itt próbálnak majd ki, minden új terméket. Emellett Dr. Pados Gyula előadást tartott a legújabb kísérletről, amit a Szent Imre kórházban végeztek, és aminek az lett az eredménye, hogy már a cukorbetegek is nyugodtan updatelhetnek.
A fejlett országokban az elhízottak aránya az elmúlt két évtizedben megduplázódott, jelenleg a népesség több mint 50 százaléka túlsúlyos, vagy elhízott, a gyermekek között minden hetedik súlyproblémákkal küzd.
A túlsúly és az elhízás növekedésével együtt növekszik a magas vérnyomású betegek, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegek száma.
A diabétesz ma a világon 240 millió embert érintő probléma, de az előrejelzések szerint 2025-re ez az érték a 333 milliót is meghaladhatja, sőt 2030-ra a legelterjedtebb betegség lesz a világon. Jelenleg is a negyedik vezető halálokok közé sorolják a legfejlettebb országokban.
„Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020” eddigi mérései alapján a 26-55 éves korosztályban az országos eloszlást felül reprezentálva az alábbi megdöbbentő adatokat gyűjtötték: A szűrésben résztvevők
– 41%-ának vércukorszint értéke magasabb a normálisnál!
– 56%-ának testtömeg indexe emelkedett, vagy erősen emelkedett értékű!
– 63%-ának haskörfogata enyhén, vagy jelentősen emelkedett értékű!
– 55%-ának vérnyomása magas, vagy nagyon magas, ezen felül az emelkedett-normális érték is 18%!
– 62%-a saját bevallása szerint nem végez rendszeres testmozgást!
Az update története:
2004 az update kezdete
A táplálkozás területén Schobert Norbert használta először az update elnevezést.
2005 az első update könyv és az első update élelmiszerek megjelenése
2008 franchise megalakulása belföldön (Magyarország)
2009 Guiness Rekord
Dance- és kickbox aerobik kategóriában a világ legnagyobb létszámú órája.
2010 franchise megalakulása külföldön (Szlovákia)
2010 klinikai vizsgálat
Orvosok és professzorok tartják hitelesnek az update rendszert, és orvosi konferencián
tartanak előadást a update módszerről.
2011 nemzetközi piaci bevezetés
2011 klinikai vizsgálat diabéteszes és pre-diabéteszes betegek körében
Az update életmódrendszer:
Általános jellemzők:
– megfelelő táplálkozás éhezés nélkül
– rendszeres testmozgás
– hatékony fogyás
– klinikailag bizonyított
– cukorbetegek számára is ajánlott
– több mint dietetikus
– folyamatos fejlesztés
Célcsoport:
– Cukorbetegek
– Fogyni vágyók
– Egészségtudatos vásárlók
Az update és az egészség kapcsolata
– Update ételeink hagyományos recepteken alapulnak, csak bizonyos összetevők változnak: a cukor helyett az Update cukrot (természetes édesítőt), a liszt helyett a speciális 6 gramm/100 gramm szénhidrát tartalmú Norbi Update 1 lisztkeveréket használjuk. Ügyelünk a csökkentett zsír-tartalomra, nem alkalmazunk mesterséges ízfokozó anyagokat, mint amilyen például a nátrium-glutamát.
– Termékeink nem tartalmaznak szintetikus színező anyagokat.
– Hentesáruink valódi húsból készülnek. Egyedül mi kínálunk szőlőcukrot nem tartalmazó széles hentesáru-választékot, glutamát, cukor és nitrit-mentes termékeket.
– A süteményeink tölteléke valódi gyümölcsből készül.
– Két klinikai vizsgálat is elismerte az update péksüteményt.
– Alapelv a minimum felére csökkentett szénhidrát és az igen alacsony (30 alatti) glikémiás index.
– Jelenlegi labormérésünk alapján péksüteményeink -70%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaznak.
– A liszt szénhidrát tartalmát természetes rostokkal, növényi fehérjékkel csökkentjük.
– Fejlesztéseinket folyamatosan független labormérésekkel ellenőrizzük.
A „NORBI TITOK újratöltve” című könyv 7 év tapasztalatát foglalja össze. Megtalálhatók benne az élelmiszerek update kódjai, szénhidrát értékek és glikémiás indexei. Norbi élettörténeti tapasztalatokon nyugvó rendszere ötvöződik orvosi és dietetikusi háttérrel. A könyv receptekkel együtt jelenik meg.
A világon első és ez idáig egyedüli klinikai háttér:
A Szent Imre Kórház (Dr. Pados Gyula, c. egyetemi docens, kandidátus, Lipidológiai Profil, Főorvos; valamint DR. Audikovszky Mária, Lipidológiai Profil, Profilvezető főorvos) által végzett, TÜKEB engedéllyel végrehajtott vizsgálatok alapján a szénhidrátszegény lisztből készült update készítmények – energiaszegény, komplett update menü formájában alkalmazva – ugyanolyan jól felhasználhatók a diabetikus betegek diétájában, mint a hagyományos cukorbeteg diéta, sőt élvezeti értékben felül is múlta azt, s a fogyást hasonló mértékben elősegítette. Ez a vizsgálat megerősíti, hogy az update szénhidrátszegény lisztből készült termékek elhízott pre-diabéteszes és diabéteszes betegeknél kedvezően felhasználhatók és ajánlhatók!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Negyvenhét éves csúcsot döntött az arabica kávé ára
Az arabica kávé határidős jegyzése 47 éve nem látott szintre,…
Tovább olvasom >Százharminc új járművel készül a megnövekedett ünnepi forgalomra a Magyar Posta
A Magyar Posta több mint 7 millió csomag kézbesítésére számít…
Tovább olvasom >Sok a jelentkezés, mégis gyakran kihívást jelent a hatékony toborzás a hazai vállalatoknak
A magyarországi cégek munkaerő-menedzsmenttel kapcsolatos tapasztalatai és elképzelései csak minimális…
Tovább olvasom >