Új, négycsillagos wellness és business hotel nyílt Siófokon

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 03. 31. 10:20

A siófoki vitorláskikötőben új, négycsillagos, 70 szobás szálloda nyílt Hotel Yacht néven, az 1,4 milliárd forintos beruházás közel egymilliárd forint uniós támogatást kapott.

siofokA csütörtöki ünnepélyes megnyitón Havas Péter, a beruházó SH Fejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, tíz hónap alatt épült meg a szálloda, amely wellness, business és gyógyturisztikai szolgáltatásokat egyaránt nyújt. A szálló konferenciaközpontja 250 fő befogadására alkalmas. Az önálló egységként működő egészségmegőrző részlegét társadalombiztosítás által nem finanszírozott járóbeteg ellátásként lehet igénybe venni. A szálloda étterme, a BlueDot Bisztró önálló brandként üzemel. A hotel üzemeltetője a Service4You.

Hamvas Péter, Siófok alpolgármestere üdvözölte, hogy a város vonzereje új minőségi szálláshelyekkel bővült. Beszámolt arról, hogy a mintegy 5 ezer szállodai és 25 ezer magánszálláshely kapacitással rendelkező Balaton-parti városban tavaly a korábbi éveknél több, 1 millió 11 ezer vendégéjszakát regisztráltak.

Witzmann Mihály (Fidesz) országgyűlési képviselő azt emelte ki beszédében, hogy az új hotel közel 40 új munkahelyet hoz létre. Hozzátette, a turizmus nemzetgazdasági húzóágazatnak számít, ezért fontos minden olyan beruházás, amelyik a minőségi szolgáltatások körét bővíti.

Csonka Sándor szállodaigazgató elmondta, a hotelben január vége óta tart a “soft opening”, amolyan teszt-üzemmód. Ez alatt a forgalom közel 30 százalékkal felülmúlta a várakozásokat. Ezen időszakban azt tapasztalták, hogy a középvállalkozói réteg “nagyon kiéhezett” az új tréningközpontokra, a játszórészlegnek köszönhetően pedig nagy az érdeklődés a gyermekes családok körében is az új hotel iránt. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink