Új négycsillagos szálloda nyílt Székesfehérváron

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 04. 17. 10:25

Lakeside Hotel néven nyílt meg a Best Western nemzetközi szállodalánc legújabb, négycsillagos szállodája pénteken, Székesfehérváron; a hárommilliárd forint összköltségű beruházáshoz az Új Széchenyi Terv keretében közel egymilliárd forintot nyert a beruházó Medius Tours Kft.

lakeside hotel

Horváth Imre a cég ügyvezető igazgatója a nyitórendezvényen kiemelte: a komplexum a korábbi Vidámpark területén, az egykori óriáskerék helyén áll. A munkálatokat 2013 őszén kezdték el és mostanra egy, a városhoz méltó szállodát adhatnak át a csónakázó tó partján – tette hozzá.

A 86 szobás, 172 férőhelyes, az Accent Hotels üzemeltetésében álló hotelben a klasszikus turisztikai funkciók mellett étterem, 150 ember befogadására alkalmas rendezvény- és konferencia terem, valamint a Medicover Egészségközpontban kezelő és rendelő helyiségek kaptak helyet.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester hangsúlyozta, hogy egy szállodaipari beruházás nem a máról szól, hanem a hosszabb megtérülés miatt a jövőről. Megjegyezte, hogy Közép-Európában jegyzett várossá kívánják fejleszteni Székesfehérvárt, ehhez pedig a szolgáltatások minőségét folyamatosan emelni kell, amiben nagy segítséget jelent az új hotel.

Ivona Meissner a Best Western szállodalánc regionális igazgatója elmondta, hogy a világ több mint 100 országában négyezernél több szállodával rendelkeznek. A cég közép-európai központja Bécsben van és a térség kilenc országában (Ausztria, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Macedónia, Montenegró) 70 szállodával rendelkezik. Magyarországon öt hoteljük üzemel: három a fővárosban, egy Siófokon és a legújabb Székesfehérváron. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink