Új módszer az árvízkárosultak megsegítésére

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 06. 00:01

A METRO Kereskedelmi Kft. és a Varga Pincészet egyedülálló módon fogott össze a komlóskai és tolcsvai árvízkárosultak megsegítésére. 6500 palack „Aranymetszés” prémium bor értékesítésének bevételét a két önkormányzatnak utalja át a METRO.

Az ötlet újdonsága az, hogy a pincészet az akcióra ingyen ajánlotta fel a bort, a METRO pedig térítésmentesen helyezte ki áruházainak eladóterébe. Ha a METRO és a Varga Pincészet összefogásához a vásárlók is csatlakoznak és a palackonkénti nettó 799 forintos kedvezményes áron megvásárolják a teljes mennyiséget, 5 millió forintnál is nagyobb összeghez juthat Komlóska és Tolcsva.
Varga Péter a Varga Pincészet tulajdonosa az összefogás fontosságát hangsúlyozza: „Az ilyen típusú segítség közösségformáló erő, segítünk, mert magyarok vagyunk, segítünk, mert egy másik borvidék településeit érte baj. Nagyon örülünk, hogy egy nagykereskedelmi áruházlánc is csatlakozik ehhez az akcióhoz és várjuk, hogy a magyar borvásárlók is támogassák döntésükkel kezdeményezésünket.”
„A METRO az észak-magyarországi esőzések okozta árvízi károk megelőzésében és helyreállításában is jelentős szerepet vállalt, több millió forinttal járult hozzá a munkálatokhoz. Segítettük a miskolci Katasztrófavédelem és a felsőzsolcai önkormányzat erőit eszközökkel, adományokkal, az edelényi lakosságot 33 raklapnyi száraztésztával. Saját érintett dolgozóink részére is céges gyűjtés illetve céges adomány formájában több millió forint segélyt adtunk a károk helyreállításához. Ezek alapján nem volt kérdéses számunkra, hogy ismét csatlakozunk egy jó ügyhöz és saját erőforrásainkat felhasználva újra segítünk”- mondta Peter Schweighofer a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója.
Az Aranymetszés Badacsonyi Rózsakő és az Aranymetszés Balatoni Kékfrankos 2010. augusztus 5-től szeptember másodikáig lesz kapható minden magyarországi METRO áruházban. A befolyt összeget a szeptemberi budapesti borfesztiválon fogják átadni a két település polgármesterének.
Kapcsolódó cikkeink