Jó bort innál, de nem tudod, hogy mit? Ez az új app segít!
Tombol a nyár és ilyenkor rengetegen utaznak el belföldre is akár csak néhány napra, vagy a hétvégére kikapcsolódni. Remek választás, ha a pihenést összekötjük egy kis gasztronómiai kalandozással és nyaraláskor ellátogatunk valamelyik hangulatos magyar borvidékre. Most egy új applikáció is segíti a borturistákat: a Kóstolom egy gombnyomásra elénk varázsolja a legfontosabb információkat a borvidékeken elérhető borokról, borászatokról, éttermekről, szálláshelyekről. Borturizmusra fel!
Gyönyörködtetően változatos a kínálat magyar borokból – szerencsére, azonban ez néha meg is nehezíti a választást. A borturizmus pedig egyre népszerűbb, ami nem csoda, hiszen 22 hangulatos borvidékünk van, és mindegyiknek megvan a saját bája. A kiváló borok mellett pedig egyre több minőségi étterem is gasztronómiai kalandozásokra csábít.
Tüzes badacsonyi fehéret, vagy inkább friss szekszárdi rozét?
Mostantól egy új alkalmazás, a Kóstolom is segíti a borvidéki kirándulásokat. A közösségi appban borászatok, borbárok, éttermek, bisztrók, szálláshelyek, boros- és gasztro rendezvények hozhatják létre profiloldalukat, és tölthetik fel legfontosabb adataikat. A borok és gasztronómia szerelmesei pedig amellett, hogy tájékozódni és keresni tudnak a borok és szolgáltatók között, értékelhetnek és véleményezhetnek is, ami a többi felhasználónak segít a választásban.
Már közel 350 partner adatai elérhetők
A borászatok, éttermek és szállásadók körében hatalmas az érdeklődés az egyedülálló kezdeményezés iránt: az applikáció indításáig már közel 350 partner töltötte fel adatait.
A Kóstolom hiánypótló módon részletes leírásokat, palackfotókat és felhasználói értékeléseket kínál a borvidékeken elérhető borokról. A legjobb helyi éttermek, bisztrók és szálláshelyek adatai szintén elérhetők. Az applikáción belül keresni is lehet, akár nyitva tartás alapján.
Az app programajánlóként is működik: tájékoztatást nyújt az aktuális bor- és gasztro rendezvényeken elérhető borokról, ételekről és szolgáltatókról is.
Kapcsolódó cikkeink
Megújult a PTE szőlő- és boranalitikai vizsgálatok elvégzésére alkalmas laboratóriuma
Átadták a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete (PTE SZBKI)…
Tovább olvasom >Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat
Fehérbor kategóriában a tokaji Bott Pince 2021-es Csontos furmintja, a…
Tovább olvasom >Nagyot változtak a borfogyasztási szokások: ma már a könnyedebb, gyümölcsös vörösborokat vásároljuk szívesen
Az ünnepi asztalról nem hiányozhat egy palack kiváló vörösbor, amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
2024 az új rekordéve a hazai turizmusnak
A kiemelkedő 2023. évi eredményt is csaknem 11%-kal megfejelve minden…
Tovább olvasom >Újabb rekordévet zártak a magyar turisták Horvátországban
A harmadik éve tartó emelkedő ütemnek megfelelően 2024-ben újabb rekordévet…
Tovább olvasom >A Samsung AI Hybrid Cooling technológiával rendelkező hűtőszekrényeket mutat be a CES 2025 kiállításon
A Samsung a CES® 2025 kiállításon mutatja be legújabb, AI…
Tovább olvasom >