Új lendületet kaptak a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 07. 25. 11:13

Új lendületet kaptak az Oroszország és Magyarország közötti gazdasági kapcsolatok, hosszú évek visszaesését követően az idei év első négy hónapjában 30 százalékkal nőtt a két ország közötti kereskedelmi forgalom, és 24 százalékkal növekedett az Oroszországba irányuló magyar export – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kedden az MTI-vel azt követően, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Denis Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel tárgyalt.

moszkva

A közlemény szerint a találkozón megállapodtak arról, hogy kihasználva az együttműködésben rejlő szakmai és gazdasági előnyöket, a jövőben három országban a magyar és orosz gépipari vállalatok közös pályázatokat adnak be.
Hozzátették: az orosz kormány segítséget nyújt a magas hozzáadott értéket képviselő magyar vízügyi megoldások terjesztésében az orosz piacokon, ennek érdekében a Fővárosi Vízművek létrehozta magyar-orosz közös vállalatát.
A KKM közleményében kitért arra is, hogy az Wizz Air augusztus 27-én közvetlen járatot indít Budapest és Szentpétervár között, amely hozzájárulhat a Magyarországra irányuló orosz turisztikai forgalom további növekedéséhez. (MTI)


Kapcsolódó cikkeink