Új kóstolóház népszerűsíti a gyulai pálinkát
Átadták a Gyulai Pálinka Manufaktúra új kóstolóházát, amely interaktív kiállítóhelyként kívánja népszerűsíteni a magyar gasztronómiai kultúrát és részletesen bemutatni a pálinkagyártás folyamatát.
A kóstolóház Gyula városától 4-5 perces autózással közelíthető meg, a létesítmény 40-45 fő befogadására alkalmas kóstoló, és termékbemutató teremmel várja az ide érkezőket. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere elmondta, hogy várakozása szerint a kóstolóház kedvező hatással lesz a regionális turizmusra, például több Romániából érkező vendégre számít, valamint jelentősen növekedhet a környék vendégéjszakáinak száma.
A gyulai pálinkák idén taroltak a World Spirits Award 2011 díjátadón, amely a világ egyik legrangosabb gasztronómiai rendezvénye. A gyulaiak összesen két arany- és hét ezüstérmet vihettek haza – írja az origo.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyre korábban indul a karácsonyi szezon: az ár-érték arány a kulcs
Az idei évben a magyarok 40 százaléka hozta előre a…
Tovább olvasom >Prémium legyen, de fenntartható is – a legifjabb generáció elvárásai
A kiskereskedelmi szereplők kénytelenek lesznek egyre nagyobb figyelmet fordítani fenntarthatósági…
Tovább olvasom >Fél év alatt 100 millió forint felajánlást tettek karitatív célokra a fogyasztók a kötelező visszaváltási rendszer révén
A hat hónapja kezdődött és a mindennapok szerves részévé vált…
Tovább olvasom >