Új kóstolóház népszerűsíti a gyulai pálinkát
Átadták a Gyulai Pálinka Manufaktúra új kóstolóházát, amely interaktív kiállítóhelyként kívánja népszerűsíteni a magyar gasztronómiai kultúrát és részletesen bemutatni a pálinkagyártás folyamatát.
A kóstolóház Gyula városától 4-5 perces autózással közelíthető meg, a létesítmény 40-45 fő befogadására alkalmas kóstoló, és termékbemutató teremmel várja az ide érkezőket. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere elmondta, hogy várakozása szerint a kóstolóház kedvező hatással lesz a regionális turizmusra, például több Romániából érkező vendégre számít, valamint jelentősen növekedhet a környék vendégéjszakáinak száma.
A gyulai pálinkák idén taroltak a World Spirits Award 2011 díjátadón, amely a világ egyik legrangosabb gasztronómiai rendezvénye. A gyulaiak összesen két arany- és hét ezüstérmet vihettek haza – írja az origo.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Növekszik a 3D-nyomtatott hús elfogadottsága Németországban
Németországban egyre nyitottabbak a fogyasztók a 3D-nyomtatott, laboratóriumi körülmények között…
Tovább olvasom >42 százalékkal csökkent a nettó üvegházhatású gázkibocsátásunk 1990-hez képest
Hazánk az európai viszonylatban jelenleg elért hetedik legjobb eredményével a…
Tovább olvasom >Az OECD-ben 4,2 százalékra lassult az éves infláció márciusban
A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagországaiban a fogyasztói…
Tovább olvasom >