Új kinevezés a Procter & Gamble-nél: Uluc Ayik a közép-európai régió új szenior alelnöke

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 11. 14. 11:29

A Procter & Gamble szenior alelnöki tisztségét 2023. szeptember 1-jétől Uluc Ayik tölti be a közép-európai régióban, ahol 10 ország – köztük Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia, Ukrajna és a balti államok – üzletmenetéért és működéséért felel.

Uluc Ayik

„Megtiszteltetés számomra, hogy átvehetem a P&G közép-európai szervezetének vezetését. Alig várom, hogy együtt dolgozhassak a P&G tehetséges és elkötelezett munkatársaival, innovációinkkal a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk a régió 120 millió fogyasztójának, és partnereinkkel közösen értéket teremtsünk. Közép-Európa a maga kiterjedésével és óriási növekedési potenciálja miatt kulcsszerepet játszik a P&G európai és globális üzleti tevékenységében, ezért fontos célnak tartom, hogy továbbra is szolgáljuk a közösségek javát, valamint a gazdasági növekedés motorjaként működjünk”

– mondta az új vezető.

Uluc Ayik az isztambuli Boszporusz Egyetem üzleti menedzsment és adminisztráció szakán szerzett diplomát, majd 1996-ban csatlakozott a török P&G szervezetéhez. Karrierjét különböző marketing, értékesítési és általános vezetői pozíciókban, köztük helyi és regionális vezetői pozíciókban töltötte. Felelős volt a P&G több alapkategóriájának üzletmenetéért Törökországban és azon kívül is. Mielőtt Közép-Európáért vállalt volna felelősséget, a textilápolási kategória vezető alelnökeként dolgozott Indiában, a Közel-Keleten és Afrikában, ahol több mint 70 ország fogyasztóit szolgálta ki. Uluc nős és két fia van.

Kapcsolódó cikkeink