Új kihívások előtt a KISOSZ
A HACCP szabályozás módosítását, az ételmaradékok kezelésének ügyét illetve a bírságokat is megtárgyalná a szervezet a Földművelésügyi Minisztérium vezetőivel.
A Kereskedők és Vendéglátók Érdekvédelmi Szervezetének
(KISOSZ) képviselői a múlt héten arról döntöttek, hogy a szervezet élelmiszer
higiéniai kérdésekben párbeszédet kezdeményez a Földművelésügyi és
Vidékfejlesztési Minisztérium vezetőivel, illetve Süth Miklós országos
főállatorvossal.
A vendéglátósok szeretnék elérni, hogy a hatóság gondolja át
a házi disznóvágás és feldolgozás jelenlegi szabályozását, az ételmaradékok
kezelésének ügyét és törölje el a százezer forint minimális bírságot.
A szervezet a jövőben szeretné helyzetbe hozni kisvállalkozó
tagjait, pályázatokat sürgetnek a kiskereskedelemben működő tagjaiknak és
szeretnék elérni, hogy ezek hitelfelvételét a a garanciaszövetkezetek mégjobban
támogassák.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Lassanként visszaépülhet a kiskereskedelmi forgalom és lakossági fogyasztás
A kiskereskedelmi forgalom alakulása és a lakossági fogyasztás visszaépülése az…
Tovább olvasom >Túl vagyunk 2 millió visszaváltott palackon, de még vannak gondok
Az év eleje óta Magyarországon vissza lehet váltani a fém,…
Tovább olvasom >NAK-FruitVeB: jó szezonra számítanak a csemegekukorica termelők
Idén jó szezonra számítanak a termelők, bőven jut a feldolgozóiparba…
Tovább olvasom >