Új kihívások előtt a KISOSZ
A HACCP szabályozás módosítását, az ételmaradékok kezelésének ügyét illetve a bírságokat is megtárgyalná a szervezet a Földművelésügyi Minisztérium vezetőivel.
A Kereskedők és Vendéglátók Érdekvédelmi Szervezetének
(KISOSZ) képviselői a múlt héten arról döntöttek, hogy a szervezet élelmiszer
higiéniai kérdésekben párbeszédet kezdeményez a Földművelésügyi és
Vidékfejlesztési Minisztérium vezetőivel, illetve Süth Miklós országos
főállatorvossal.
A vendéglátósok szeretnék elérni, hogy a hatóság gondolja át
a házi disznóvágás és feldolgozás jelenlegi szabályozását, az ételmaradékok
kezelésének ügyét és törölje el a százezer forint minimális bírságot.
A szervezet a jövőben szeretné helyzetbe hozni kisvállalkozó
tagjait, pályázatokat sürgetnek a kiskereskedelemben működő tagjaiknak és
szeretnék elérni, hogy ezek hitelfelvételét a a garanciaszövetkezetek mégjobban
támogassák.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: áprilisban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 5,0, az előző havit 2,0 százalékkal haladta meg
2025. áprilisban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >Csökkent a FAO élelmiszerár-indexe májusban
Csökkent az élelmiszertermékek világpiaci árának referenciaértéke májusban az előző hónaphoz…
Tovább olvasom >Az euróövezetben nőtt a kiskereskedelmi forgalom áprilisban
Havi és éves összehasonlításban egyaránt nőtt a kiskereskedelmi forgalom az…
Tovább olvasom >