Új kihívások előtt a KISOSZ
A HACCP szabályozás módosítását, az ételmaradékok kezelésének ügyét illetve a bírságokat is megtárgyalná a szervezet a Földművelésügyi Minisztérium vezetőivel.
A Kereskedők és Vendéglátók Érdekvédelmi Szervezetének
(KISOSZ) képviselői a múlt héten arról döntöttek, hogy a szervezet élelmiszer
higiéniai kérdésekben párbeszédet kezdeményez a Földművelésügyi és
Vidékfejlesztési Minisztérium vezetőivel, illetve Süth Miklós országos
főállatorvossal.
A vendéglátósok szeretnék elérni, hogy a hatóság gondolja át
a házi disznóvágás és feldolgozás jelenlegi szabályozását, az ételmaradékok
kezelésének ügyét és törölje el a százezer forint minimális bírságot.
A szervezet a jövőben szeretné helyzetbe hozni kisvállalkozó
tagjait, pályázatokat sürgetnek a kiskereskedelemben működő tagjaiknak és
szeretnék elérni, hogy ezek hitelfelvételét a a garanciaszövetkezetek mégjobban
támogassák.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >