Új kihívások előtt a KISOSZ
A HACCP szabályozás módosítását, az ételmaradékok kezelésének ügyét illetve a bírságokat is megtárgyalná a szervezet a Földművelésügyi Minisztérium vezetőivel.
A Kereskedők és Vendéglátók Érdekvédelmi Szervezetének
(KISOSZ) képviselői a múlt héten arról döntöttek, hogy a szervezet élelmiszer
higiéniai kérdésekben párbeszédet kezdeményez a Földművelésügyi és
Vidékfejlesztési Minisztérium vezetőivel, illetve Süth Miklós országos
főállatorvossal.
A vendéglátósok szeretnék elérni, hogy a hatóság gondolja át
a házi disznóvágás és feldolgozás jelenlegi szabályozását, az ételmaradékok
kezelésének ügyét és törölje el a százezer forint minimális bírságot.
A szervezet a jövőben szeretné helyzetbe hozni kisvállalkozó
tagjait, pályázatokat sürgetnek a kiskereskedelemben működő tagjaiknak és
szeretnék elérni, hogy ezek hitelfelvételét a a garanciaszövetkezetek mégjobban
támogassák.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
„Falatnyi történetek: Mesék maradék nélkül” – meseíró pályázatot hirdetett a Nébih
Első alkalommal hirdette meg országos meseíró pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-…
Tovább olvasom >AM: a térséget érintő válságok leküzdésében is óriási szerepe van a FAO-na
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >A FAO európai és közép-ázsiai tagországainak informális konzultációja Magyarországon
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >