Új kihívások előtt a KISOSZ

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 02. 28. 00:00

A HACCP szabályozás módosítását, az ételmaradékok kezelésének ügyét illetve a bírságokat is megtárgyalná a szervezet a Földművelésügyi Minisztérium vezetőivel.

 A Kereskedők és Vendéglátók Érdekvédelmi Szervezetének
(KISOSZ) képviselői a múlt héten arról döntöttek, hogy a szervezet élelmiszer
higiéniai kérdésekben párbeszédet kezdeményez a Földművelésügyi és
Vidékfejlesztési Minisztérium vezetőivel, illetve Süth Miklós országos
főállatorvossal.

A vendéglátósok szeretnék elérni, hogy a hatóság gondolja át
a házi disznóvágás és feldolgozás jelenlegi szabályozását, az ételmaradékok
kezelésének ügyét és törölje el a százezer forint minimális bírságot.

A szervezet a jövőben szeretné helyzetbe hozni kisvállalkozó
tagjait, pályázatokat sürgetnek a kiskereskedelemben működő tagjaiknak és
szeretnék elérni, hogy ezek hitelfelvételét a a garanciaszövetkezetek mégjobban
támogassák.

 

Kapcsolódó cikkeink