Új kávéra vált a gyorsétteremlánc

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 04. 12:18

Új kávéra vált a hazánkban 37 egységet üzemeltető McCafé és az ország legnagyobb étteremlánca, a McDonald's. Az újonnan bevezetett kávé a fenntarthatóság jegyében készült és Rainforest Alliance minősítéssel rendelkezik.

Az új kávé nemcsak a kávézóláncnak, de a McDonald's étteremhálózatnak is kizárólagos kávéja lesz. A hazai egységekben frissen őrölt, 100 százalékban Arabica kávébabból készült fekete Dél- és Közép-Amerikából származik. A kávézókban és éttermekben forgalmazott kávé azonban eltérő ízvilágú: míg előbbire a selymesebb aroma jellemző, addig utóbbiban az olaszos, erősebb pörkölésű zamatok dominálnak.

A különböző ízek ellenére a slágertermékek között nincs különbség: mind a McCafékban, mind az éttermekben a cappuccino és az eszpresszókávé a legkelendőbb. A hazai hálózatban összesen naponta több mint 16.000 csésze feketét isznak a vendégek. Ez több mint másfél mázsa kávéból készül, ami éves szinten 59 tonna kávébab felhasználását jelenti. A kávézóláncban minden hatodik, az éttermekben minden tízedik percben elkészül egy csésze fekete; ez 365 nap alatt közel 300.000 liter főzött kávét jelent.

A hazai McDonald's és McCafé egységekben 2007 óta forgalmaznak fenntartható kávét. Újdonság, hogy a frissen bevezetett kávé, Rainforest Alliance (RA) minősítéssel rendelkezik. Az RA által támasztott kritériumok között szerepel a természeti környezet, az érzékeny trópusi ökoszisztéma óvása, a kávétermelő farmerek méltányos megfizetése és érdekképviseletük védelme.

Egy tavaly októberi online felmérés szerint a megkérdezett kávéfogyasztók fogékonyak a fenntartható kávéra, 48%-uk válaszolta azt, hogy ilyen feketét választana, ha tudna róla, hogy így termesztették – írja a penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink