Új kasszakoncepció az Aldi Südnél Németországban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 01. 16. 09:35

A dupla csúszdával ellátott pénztárgépek a jövőben hatékonyabbá és kellemesebbé teszik a vásárlást az Aldi Süd üzleteiben. A koncepciót Németországban nemrégiben 30 üzletben tesztelték és az önkiszolgáló pénztárgépek is nagyobb szerephez jutnak.

Minden üzletben más és más ügyféligények és elvárások merülnek fel a földrajzi elhelyezkedéstől és a szerkezeti adottságoktól függően. A mi feladatunk, hogy ezeket megismerjük, és olyan megoldásokat kínáljunk, amelyek mind a vásárlóink, mind a munkavállalóink számára előnyösek” – mondja André Giesen, az Aldi Süd áruházüzemeltetési igazgatója.

Az Aldi Süd valamennyi üzletét fokozatosan legalább egy olyan kibővített pénztárral szerelik fel, amely egyszerre két vásárlót is ki tud szolgálni. E pénztárakban dupla csúszda, két kijelző, két különálló ED-terminál és nyugtanyomtató van. Amíg az egyik vásárló fizet, addig a következő vásárlás már rögzíthető, így több idő marad a megvásárolt árucikkek elpakolására.

A meglévő és az új, kibővített pénztárak kiegészítéseként a városokban egyes üzletekbe önkiszolgáló kasszákat is telepítenek.

“Az Aldi Süd vásárlói így a vásárlásuk szempontjából legcélszerűbb pénztárhoz mehetnek. Az iskolák vagy irodaházak környékén található üzletekben például sok apró vásárlás történik. Az önkiszolgáló pénztárak kiválóan alkalmasak arra, hogy csökkentsék a pénztár előtt kialakuló sorokat” – mondja André Giesen.

A bevezetés 2023 első negyedévében kezdődik.

Lebensmittelpraxis

Kapcsolódó cikkeink