Új kapcsolatok és innovációk forgataga: idén is sikerrel zárult a Startup Safari Budapest

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 06. 13. 08:01

A 2024-es Startup Safari Budapest, amely június 10-én kezdődött, június 11-én zárult másfél napos izgalmas programokkal. Az esemény célja, mint minden évben, az volt, hogy összekösse a startup közösség tagjait, ösztönözze az új innovációkat és támogassa a tudásmegosztást. A rendezvény különleges lehetőséget kínált a résztvevők számára, hogy megismerjék a legfrissebb technológiai fejlesztéseket és üzleti trendeket.

A programok tizenhárom tematikus útvonalon zajlottak

A Startup Safari Budapest idén is hatalmas sikert aratott, közel hétszáz résztvevővel, ami önmagában figyelemre méltó szám. A több mint száz program és a változatos helyszínek lehetőséget biztosítottak a résztvevőknek, hogy elmerüljenek széles körben látogatott előadásokban, nyilvánosság előtt zajló igazgatósági üléseken, fordított pitch versenyeken, vagy részt vegyenek szűkebb körű szakmai beszélgetéseken is.

Június 11-én a programok tizenhárom tematikus útvonalon zajlottak, többek között olyan helyszíneken, mint a Create 26, a NIÜ, az STRT, a Loffice, az ELTE GTK, a Budapesti Corvinus Egyetem, a KUBIK, a Start it @K&H, az Adaptér és a Kliq Coffice. A helyszíneken számos előadás, workshop és networking esemény várta a látogatókat. A résztvevők találkozhattak a startup világ fontos szereplőivel, és hallhattak számos technológiai újításról, üzleti stratégiáról és befektetési lehetőségről.

A konferencia idén együttműködött a NIÜ, HSUP, OUVC és a Digitaltech EDIH szervezetekkel, hogy átfogó képet adjon a magyar startup ökoszisztéma helyzetéről és nemzetközi összehasonlításáról. Számos inspiráló történet segített megérteni a startup alapítás előtt állók és a tapasztalt vállalkozók számára egyaránt az erősségeket és lehetőségeket.

A kockázati tőkebefektetések mellett alternatív finanszírozási forrásokról is szó esett, előadókkal az MFOI, a Kreatív Európa program és az EIT különböző iparági programvezetőitől, mint az EIT Culture and Creativity, EIT Health, EIT Digital és a GreenBrother (az EIT InnoEnergy és Urban Mobility magyarországi partnerei). A hazai inkubátorszcéna és a crowdfunding piac meghatározó képviselői is tájékoztató előadásokat tartottak az aktuális pályázati lehetőségekről.

Az eseménysorozat egyik csúcspontja az élő OXO Coffee Break podcast volt, amelyet a Create 26-ban rögzítettek. Balogh Petya, Györkő Zoltán, Hradszki László, Szabó Balázs és Csillag Péter beszélgettek Oszkó Péterrel, így a résztvevők nemcsak érdekes gondolatokat hallhattak, hanem betekintést nyerhettek a podcast felvételének kulisszái mögé is.

A podcastokról is szó esett

Az élő podcastfelvétel mellett számos más érdekes program is várta az érdeklődőket. A Safarin a vállalkozni vágyóknak és a startuppereknek lehetőségük nyílt befektetőkkel és pénzügyi szakemberekkel személyesen is beszélni az MBH Fintechlab és az STRT által szervezett speed mentoring során. A workshopok interaktív tudásmegosztást kínáltak, gyakorlati tippekkel a termékfejlesztéstől a marketingig, az önismeret és a személyes skillek fejlesztéséig, valamint a mentális egészség területén.

A Startup Safari Budapest 2024 kiváló lehetőséget teremtett új kapcsolatok építésére, inspiráció gyűjtésére és a startup világ legújabb trendjeinek megismerésére. A rendezvény sikeresen zárult, a szervezők és a résztvevők egyaránt elégedetten tekinthetnek vissza erre az élénk, közösséget formáló eseményre.

Kapcsolódó cikkeink