Új, gyengéden perzselő Raffinée íz: egyenesen Madagaszkár dzsungeleiből

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 27. 11:33

Ősszel már a hatodik formabontó ízzel jelentkezik a chocoMe drazsékülönlegessége, a Raffinée; így alig egy évvel a termékkategória bevezetését követően máris megkétszereződött az eredetileg három ízben debütáló kínálat. „Számunkra is meglepő fogyasztói és szakmai sikere volt a Raffinée termékeknek a közelmúltban. – nyilatkozta
 Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa. – Egy év alatt közel 60.000 dobozt értékesítettünk, a világ egyik legrangosabb csokoládés szakmai versenyén, az International Chocolate Awards-on Magyarországról először tudtunk elhozni egy ezüstérmet a Piemonte-i mogyorós kreációnkkal, a Great Taste Awards gourmet vesenyen kétcsillagos minősítést kaptunk Londonban a málnás Raffinée termékünkkel és a Milánóban megrendezésre kerülő A’ Design Award dizájnversenyen is győzni tudtunk a Raffinée termékcsalád csomagolásával.”

Raffinee105_unit

Az új Raffinée termék igazából egy hármas debütálás része: itt mutatkozik be először a chocoMe új, high-end kategóriába sorolt étcsokoládéja, a világ egyik legritkább fűszere, a Madagaszkárról származó Voatsiperifery bors és ezek harmonikus duójaként a madagaszkári vadborsos étcsokoládéval bevont mandulás Raffinée. A madagaszkári kakaóbabokból készült étcsokoládé masszát finomra őrölt, kézzel szüretelt, Madagaszkáron termő vadborssal szórjuk meg, majd ebbe a tüzes elegybe merülnek alá a mandulaszemek, amelyeket a folyamat végén kakaópor köntösbe öltöztetünk – mondta el Mészáros Gábor a készítés menetét.

Az új, minden eddiginél pikánsabb Raffinée terméknél az étcsokoládé, az összetett ízvilágú madagaszkári bors és
a pirított mandula olyan elegyet alkotnak, amilyenhez még csak hasonlót sem lehetett kóstolni eddig. A titok nyitja az alapanyagokban keresendő: a felhasznált csokoládé a chocoMe Grand Cru Madagascar étcsokoládé 64%, amely a világhírű Valhrona csokoládékészítő vállalat high-end kategóriába sorolt, azonos termőterületről származó, válogatott kakaóbabból készített étcsokoládéja. Madagaszkár szigetén a Sambirano völgyben termett és fermentált különleges Criollo és Trinitario kakaóbabokból készített csokoládé, mely rendkívül komplex ízvilággal rendelkezik. A domináns, kissé keserű kakaó mellett egyszerre idézi a vörös bogyós és a citrusos gyümölcsöket, valamint a trópusi gyümölcsös aromákat hordozó borsféléket és az Earl Grey teát is. 64%-os kakaótartalmával rendkívül kiegyensúlyozott ízélményt nyújt, kellemesen hosszú lecsengéssel.

A csokoládémasszával elkevert madagaszkári vadbors pedig egy igazi különlegesség a fűszerek között: az 5-6 mm hosszú, egészen furcsa formájú és nyelvtörő nevű Voatsiperifery bors a világ talán legritkábbja, az őslakók évente mindössze 1500 kg-ot szüretelnek belőle. Páratlanul összetett, izgalmas fűszer, leginkább fás ízjegyekkel, mely pezsdítően friss, citrusos csípősségét remekül ellenpontozza az erdei gyümölcsöket idéző visszafogott savassága.
A madagaszkári vadbors íze extra hosszan lakozik a szájüregben.
A mandulaszemek egyenletes pörkölését elvárásainknak megfelelően egy hazai kávépörkölő szaktekintély műhelyében végeztük.

A Raffinée nemzetközi és hazai szakmai sikerének, illetve a fogyasztók egyöntetű támogatásának köszönhetően mára önálló termékkategóriává vált a drazsékülönlegesség a chocoMe portfólióján belül, amit egy különleges hangulatú kisfilmmel ünnepelünk, amely az alábbi linkre kattintva tekinthető meg:

Kapcsolódó cikkeink