Új gyárat épít a Bombasei Dekor Kft. Szikszón

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 10. 01. 11:35

Új gyárat épít Szikszón a svájci-magyar, az édesiparban és a cukrászati ágazatban érdekelt Bombasei Decor Kft, a mintegy 10 ezer négyzetméter alapterületű csarnok alapkövét szerdán helyezték el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban.

Download.aspx

Füzesséri József polgármester, Patrick Weiss tulajdonos-ügyvezető és Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő leteszik a Bombasei Decor Kft. új épületének alapkövét Szikszón 2015. szeptember 30-án. MTI Fotó: Vajda János

A Szikszón már huszonöt éve megtelepedett cég azért döntött a több mint ötszáz millió forintos beruházás mellett, mert még hosszabb távra kíván itt berendezkedni – mondta az eseményen Patrick Weiss tulajdonos-ügyvezető. Hozzátette: egy új, mintegy tízezer négyzetméteres gyártó és kiszolgáló komplexumot építenek most Szikszón, amelyet később a tervek szerint újabb, 25 ezer négyzetméteres csarnokkal bövítenek.

A Bombasei Decor hagyományos kézi technológiával, megújuló termékeivel segíti a cukrászok, az édesipari vállalkozások munkáját, egyebek mellett ét-, tej-, fehér csokoládé plaketteket számtalan formában standard, illetve igény esetén egyedi feliratozással különböző színekkel állít elő, miként édesipari alapanyagokat, cukordíszeket, marcipán készítményeket. A termékek nyolcvan százalékát exportálják.

A társaság jelenleg 40 embert foglalkoztat, a most kezdődő beruházásnak köszönhetően előbb száz újabb munkahely jön létre, majd a kivitelezés második ütemének befejezte, 2016 után várhatóan már 250 embert alkalmaz a cég, amely az elmúlt évben több mint 150 millió forint árbevételt könyvelhetett el.

Mengyi Roland, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta: a következő években az édesipari ágazat fejlesztésére több száz millió forint jut.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere az alapkőletételen úgy fogalmazott: a világ számos országában csodálhatják azokat az édesipari dekorációkat, amelyek Szikszón készülnek. A mostani beruházással a cég életében egy új szakasz kezdődik – tette hozzá.

Megjegyezte: az utóbbi években számos vállalkozás döntött úgy, hogy bázisának az abaúji várost választja, mert az önkormányzat azon munkálkodik, hogy minél gördülékenyebb legyen a hivatalos ügyintézés, az együttműködés.

Egy város gazdasága akkor nyugszik szilárd alapon, ha az ott működő cégek is fejlesztésben gondolkodnak – mondta. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink