Új, funkcionális termékcsalád a Sole-Mizótól
Lezárult a „Protektív kultúrák felhasználásával E-szám mentes és egyéb funkcionális tulajdonságokkal rendelkező termékcsalád fejlesztése” projekt a Sole-Mizo Zrt.-nél. A kutatás-fejlesztés megvalósulását a Széchenyi 2020 „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” program keretében nyert 783,26 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás tette lehetővé.
A programnak köszönhetően új E-szám mentes sajt- és vajkrém-, valamint egy savanyított termékcsaládot is sikerült kifejleszteni, amelyek 2020. szeptember végétől megtalálhatóak a boltok polcain. Az új tejkészítményekkel a Sole-Mizo Zrt. a külpiacokon is meg kíván jelenni, növelve ezzel a cég exportbevételét.
A program megerősítette a Sole-Mizo Zrt. innovációs képességét, valamint a K+F programok iránti elkötelezettségét, biztosítva ezzel, hogy a jövőben újabb kutatási projektek keretei között további jelentős termékfejlesztéseket hajthasson végre a tejiparban. //
Kapcsolódó cikkeink
A foci mindent visz
Patinás helyszínen, a MOMKult Kupolatermében, a PICK és Mizo vendéglátásában…
Tovább olvasom >Agóra-Vízió: A Magyar Termékek iránt a jövőben sem csökken majd a kereslet
Rendkívül sikeres 10. jubileumi konferenciát tartott a Magyar Termék Nonprofit Kft.…
Tovább olvasom >Támogatások ösztönzik a talajkímélő gazdálkodást és a szakmai kutatásokat
Talajaink állapotának meghatározó szerepe van a környezeti minőség alakításában és…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: decemberben a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 0,1 százalékkal haladta meg, az előző havitól 1,2 százalékkal maradt el
A kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 0,4, naptárhatástól…
Tovább olvasom >Decemberben a magyar lakosság erős fogyasztása inkább külföldön, mintsem a hazai boltok forgalmában realizálódott
Decemberben a magyar lakosság erős fogyasztása inkább külföldön, mintsem a…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 5,3 százalékkal mérséklődött 2024 decemberében
Az ipari termelés volumene 2024 decemberében 5,3, munkanaphatástól megtisztítva 6,4…
Tovább olvasom >