Új, funkcionális termékcsalád a Sole-Mizótól
Lezárult a „Protektív kultúrák felhasználásával E-szám mentes és egyéb funkcionális tulajdonságokkal rendelkező termékcsalád fejlesztése” projekt a Sole-Mizo Zrt.-nél. A kutatás-fejlesztés megvalósulását a Széchenyi 2020 „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” program keretében nyert 783,26 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás tette lehetővé.
A programnak köszönhetően új E-szám mentes sajt- és vajkrém-, valamint egy savanyított termékcsaládot is sikerült kifejleszteni, amelyek 2020. szeptember végétől megtalálhatóak a boltok polcain. Az új tejkészítményekkel a Sole-Mizo Zrt. a külpiacokon is meg kíván jelenni, növelve ezzel a cég exportbevételét.
A program megerősítette a Sole-Mizo Zrt. innovációs képességét, valamint a K+F programok iránti elkötelezettségét, biztosítva ezzel, hogy a jövőben újabb kutatási projektek keretei között további jelentős termékfejlesztéseket hajthasson végre a tejiparban. //
Kapcsolódó cikkeink
Megjelent az agrárágazati civil szervezeteket támogató pályázati felhívás
Az Agrárminisztérium 2024-ban is segítséget kíván nyújtani az agrárágazati civil…
Tovább olvasom >Hat kiemelt ágazat van: jármű, egészség, élelmiszer, alapanyag és kreatív ipar, valamint az információ- és kommunikációtechnológia
A magyar gyógyszeripar az ország szempontjából hatalmas értéket és nemzetközi…
Tovább olvasom >Nyugat-magyarországi kanyarok a hazai élelmiszerekért
Idén Nyugat-Magyarországon kanyargott végig a Coop Rally. A hazai élelmiszerek népszerűsítését…
Tovább olvasom >További cikkeink
Jól halad a Tesco a fenntarthatósági projekttel
A Tesco elkötelezett a fenntartható működés iránt, és ambiciózus célokat…
Tovább olvasom >Nébih: a tavalyinál kevesebb bírsággal zárult a tavaszi élelmiszerellenőrzés
Körülbelül ugyanannyi figyelmeztetéssel, de a tavalyinál kevesebb bírsággal zárult az…
Tovább olvasom >Fidelity International befektetési kitekintő: fontos az időzítés
Az év során eddig csökkent az infláció, és a piacok…
Tovább olvasom >