Új, funkcionális termékcsalád a Sole-Mizótól
Lezárult a „Protektív kultúrák felhasználásával E-szám mentes és egyéb funkcionális tulajdonságokkal rendelkező termékcsalád fejlesztése” projekt a Sole-Mizo Zrt.-nél. A kutatás-fejlesztés megvalósulását a Széchenyi 2020 „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” program keretében nyert 783,26 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás tette lehetővé.
A programnak köszönhetően új E-szám mentes sajt- és vajkrém-, valamint egy savanyított termékcsaládot is sikerült kifejleszteni, amelyek 2020. szeptember végétől megtalálhatóak a boltok polcain. Az új tejkészítményekkel a Sole-Mizo Zrt. a külpiacokon is meg kíván jelenni, növelve ezzel a cég exportbevételét.
A program megerősítette a Sole-Mizo Zrt. innovációs képességét, valamint a K+F programok iránti elkötelezettségét, biztosítva ezzel, hogy a jövőben újabb kutatási projektek keretei között további jelentős termékfejlesztéseket hajthasson végre a tejiparban. //
Kapcsolódó cikkeink
Mizo light ízesített italok
2022 tavaszán a Mizo light kakaó mellé megérkezik a light…
Tovább olvasom >A tejipar innovátoraként uralja a piacot a Mizo
A Bonafarm – mely a régió egyik meghatározó élelmiszergazdasági vállalatcsoportja…
Tovább olvasom >Füstbe megy-e az idei grillszezon?
Megtöri-e az utóbbi évek fejlődését a várható jelentős áremelkedés –…
Tovább olvasom >További cikkeink
A diófák baktériumos megbetegedését kezelő növényvédőszer kifejlesztésébe kezd egy pécsi cég
Egy új, a dió baktériumos rügy-, levél-, és termésfoltosság betegségét…
Tovább olvasom >Italos kartonokból gyárt építőanyagot a Stavmat Kaposváron
Gipszkartont helyettesítő lapok gyártásába kezdett tetra pak italos kartonok újrahasznosításával…
Tovább olvasom >Robotizált raktárbázist nyitott a Euronics Kft. Üllőn
Robotizált raktárbázist nyitott a Euronics műszaki áruházlánc Üllőn, az 1,6…
Tovább olvasom >