Új, funkcionális termékcsalád a Sole-Mizótól
Lezárult a „Protektív kultúrák felhasználásával E-szám mentes és egyéb funkcionális tulajdonságokkal rendelkező termékcsalád fejlesztése” projekt a Sole-Mizo Zrt.-nél. A kutatás-fejlesztés megvalósulását a Széchenyi 2020 „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” program keretében nyert 783,26 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás tette lehetővé.
A programnak köszönhetően új E-szám mentes sajt- és vajkrém-, valamint egy savanyított termékcsaládot is sikerült kifejleszteni, amelyek 2020. szeptember végétől megtalálhatóak a boltok polcain. Az új tejkészítményekkel a Sole-Mizo Zrt. a külpiacokon is meg kíván jelenni, növelve ezzel a cég exportbevételét.
A program megerősítette a Sole-Mizo Zrt. innovációs képességét, valamint a K+F programok iránti elkötelezettségét, biztosítva ezzel, hogy a jövőben újabb kutatási projektek keretei között további jelentős termékfejlesztéseket hajthasson végre a tejiparban. //
Kapcsolódó cikkeink
IDEAAL™: Versenyképes fehérjekészítmény hazai szereplőktől
Egy közös kutatásfejlesztési projekt, három szereplő, egy egyedülálló tejfehérje-készítmény –…
Tovább olvasom >Kiváló minőségű tejtermékek minden napra
A Sole-Mizo Zrt. neve egyet jelent a minőséggel és tradícióval.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Eurostat: 2%-kal bővült az európai jégkrémgyártás 2024-ben
Az Eurostat friss adatai szerint 2024-ben az Európai Unióban 2%-kal,…
Tovább olvasom >Matcha Latte zabitalt vezet be kínálatába az Oatly az Egyesült Királyságban
Az idei nyarat új, matcha latte ízű zabitallal dobja fel…
Tovább olvasom >MBH-elemzés: A vártnál jobb GDP adatokat közölt a KSH
2025 második negyedévében a KSH által közzétett GDP adatok az…
Tovább olvasom >