Új Eucerin termékek a nyárra

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 03. 28. 17:15

A továbbfejlesztett és különösen finom textúrájú Eucerin® Sun Napozó termékek arcra nemcsak hatékony UV védelmet biztosítanak, hanem erősítik is a bőr saját sejtvédő és DNS kijavító mechanizmusait – a nap káros sugarai ellen, a teljes körű védelem érdekében.

Nagyon sok oka van annak, amiért szeretjük a nap meleg sugarait érezni a bőrünkön. A napsugár aktiválja az endorfin termelődését, azét a hormonét, amelytől boldognak érezzük magunkat – javítja a hangulatunkat és megszünteti a rosszkedvet. Segíti szervezetünk D-vitamin termelését, ami pedig erősíti az immunrendszerünket. Más szóval, a nap sugarai és melege elengedhetetlen az élethez.

Az Eucerin®, a bőrápolás szakértője, már évek óta dolgozik bőrgyógyászokkal szoros együttműködésben egy olyan hatékony napvédő termék kifejlesztése érdekében, amely optimális védelmet biztosít a napsugárzásnak kitett bőr számára. Különös figyelmet fordítottak a különféle bőrterületek – például az arc – által támasztott speciális követelményekre. Az arc testünk azon területe, amely leginkább ki van téve a nap hatásainak. Az UV sugárzás még felhős időben is jelen van, és károsíthatja bőrünket. Habár a napsugarak szép napbarnított bőrt eredményeznek, a nap által okozott károsodás kumulatív jellegű, azaz felhalmozódik. A túlzott UV sugárzás súlyos bőrkárosodáshoz vagy akár bőrrákhoz is vezethet. Ezért nagyon fontos a fényvédő termékek használata minden nap, akár derült, akár felhős az idő.

A bőr nem felejti el a leégést

Minden alkalommal, amikor túlzott UV sugárzásnak tesszük ki bőrünket, a bőr DNS-e károsodik, ami pedig a bőr korai öregedéséhez vezet. Ez azt jelenti, hogy a bőr elveszti rugalmasságát, csökken kollagéntartalma, ráncok és pigmentfoltok jelennek meg rajta.

A megfelelő fényvédelem nagyon fontos, ugyanakkor még a legjobb napozó termékek is átengedhetik az UV sugarakat, amelyek azután a bőr mélyebb rétegeiben sejtkárosodást is okozhatnak.

A megoldás a DNS védelem

Az Eucerin® Sun arcra ajánlott napozó termékeinek továbbfejlesztése során a kutatók még átfogóbb védelmet fejlesztett ki a napsugarak által okozott bőrkárosodás ellen – a bőr felszínközeli és mélyebb rétegeiben is. A TINOSORB S-sel kiegészített, rendkívül hatékony, fotostabil UVA és UVB fényszűrő rendszer megbízható védelmet nyújt a leégés ellen, és összhangban van az EU ajánlásokkal is.

Az új, illetve megújult Sun Napozó termékek arcra belülről nyújtanak biológiai védelmet a bőr számára. Természetes hatóanyagot, glicirretinsavat tartalmaznak, amelyet egy édesgyökérfajtából, a Glycyrrhiza glabraból állítanak elő, mely támogatja a bőr saját DNS-védelmi és -regeneráló mechanizmusait. A Glycyrrhiza inflata gyökereiből kivont Licochalcone A hatóanyagot is találunk a termékekben, amely hatékony antioxidánsként védi a bőrsejteket a napsugárzás hatására felszabaduló szabadgyökök által okozott bőrkárosodás ellen.

Új formulák – ultrakönnyű textúra

Az Eucerin® arcra ajánlott napozó termékeit a bőr leghatékonyabb védelme és ápolása érdekében fejlesztették ki, s a termékek még DNS védelmet is biztosítanak a bőrsejtek számára. A Sun Mattító napozó fluid FF50+ termék a normál/vegyes és zsíros bőr számára, a Sun Napozó krém arcra FF50+ termék pedig a normál és a száraz bőr számára ideális választás.

A megújult Eucerin® Sun arcra ajánlott napozó termékek textúrája finom állagú és könnyen felvihető, ami még meleg és párás körülmények között is igen kellemes érzetet nyújt a bőrön. Könnyen, gyorsan beszívódnak, a Fluid termék ráadásul mattító hatású, így nem képez fényes vagy olajos felületet a bőr felszínén. Az Eucerin® eltérő klimatikus körülmények között is hatékony és a különböző elvárásoknak megfelelő, tökéletes fényvédelmet kínál a fogyasztók számára.

Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek