Új értékesítési igazgató a METRO Kereskedelmi Kft.-nél

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 06. 00:00

2010. január 1-től Óvári György a METRO Kereskedelmi Kft új értékesítési igazgatója, elődje, Zsombor Tibor március 1-jétől a Közép- és Kelet-európai Régió Senior tanácsadójaként folytatja pályafutását, a Régióvezető közvetlen munkatársaként.

Zsombor Tibor 1992 áprilisában csatlakozott a Metro International-hez, akkoriban a Metro Kereskedelmi Kft., vagyis a magyarországi vállalat még nem létezett. A képviseleti iroda vezetőjeként az első két évben segített a jelenlegi vállalat felépítésében, majd áruházigazgatóként, azt követően pedig értékesítési menedzserként dolgozott. 1998 júniusában a Metro Cash & Carry Bulgária Értékesítési igazgatójává nevezték ki, 2000-től került jelenlegi pozíciójába.
Óvári György 2008-tól a 7ya Supermarkets Kazakhstan vezérigazgatójaként dolgozott, azelőtt pedig különböző kereskedelmi vállalatoknál töltött be hasonló pozíciókat: dolgozott a Familie Supermarket Bulgaria vezérigazgatójaként, a magyar TESCO Supermarket Format igazgatójaként illetve a Magyar TEMPO szupermarket lánc vezérigazgatójaként is.
MBA diplomával rendelkezik a Manchester-i egyetemről, illetve mérnöki diplomával a miskolci egyetemről.
Március 1-től veszi ténylegesen át az értékesítési igazgatói feladatokat Zsombor Tibortól.
Kapcsolódó cikkeink