Új elnöke van a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének
Új elnököt választott a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. A tagság szavazatai alapján a szakmai szervezet élére Szűcs Zsuzsanna dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember került, aki júliustól látja el az elnöki teendőket. Megbízatása négy évre szól. A szakmai szervezet munkájában már húsz éve vesz részt.
A szakember júliustól váltja Kubányi Jolánt a poszton, aki kétszer négyéves mandátuma után köszönt le a tisztségről.
Az új elnök, Szűcs Zsuzsanna dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, az Egészségügyi Szakmai Kollégium, Dietetika és Humán Táplálkozás Tanácsának tagja és a Semmelweis Egyetem mesteroktatója. Nemzetközi színtéren pedig az Európai Dietetikai Szövetség (EFAD) Elhízástudományi munkacsoportjának tagja.
Több mint húszéves szakmai pályafutása során a dietetika több területét is művelte, hat évnyi klinikai tevékenysége alatt a túlsúllyal élők és a cukorbetegek terápiájában vett részt. Ezt követően tizenhárom évig az élelmiszeripar legnagyobb szereplőinél dolgozott táplálkozástudományi szakértőként.
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének húsz éve a tagja, az utóbbi időben a tudományos bizottság elnökeként olyan projektekben működött közre, mint például a felnőtteknek és gyermekeknek szóló legfrissebb hazai táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® kidolgozása. Az egyetemi oktató munkája mellett számos médiaszereplésével, publikációjával és előadásával aktív szereplője a tudományos életnek, valamint a nagyközönség körében az egészséges táplálkozás népszerűsítésének.
Eddigi munkáját az MDOSZ „Év Tudományos Dietetikusa 2009” díjjal, az Emberi Erőforrások Miniszterének elismerő oklevelével (2016) és a Pro Dietetica Metabolica (2019) díjjal ismerték el.
„Azt szeretném, ha az elnökségem alatt a szervezet a szakmaiságot ötvözné a mindennapi életben jól hasznosítható ismeretekkel. Az a célom, hogy minél többen tudják, ki a dietetikus és mikor kell hozzánk fordulni. Szeretném szakmai alapon bemutatni a nagyközönségnek a táplálkozás legújabb irányzatait és az élelmiszeripar lefrissebb fejlesztéseit. A táplálkozásról és az élelmiszerekről hasznos, egyszerűen érthető, de nem leegyszerűsített tudást fogunk átadni kollégáimmal az embereknek. Emellett a szövetség másik fő feladata a dietetikusok érdekképviselete és a szakmai színvonal emelése. Fontos, hogy a dietetikusi munkát a legkorszerűbb hazai és nemzetközi tudományos információk és eredmények folyamatos megosztásával is segítsük.”
Kapcsolódó cikkeink
Minden negyedik magyar javítaná emésztési jóllétét, de nem tudja, hogyan
Az új év kezdete sokak számára az egészségükre való tudatosabb…
Tovább olvasom >Segítség az ételérzékenyeknek
Az Auchan Alapítvány jóvoltából a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége háromféle…
Tovább olvasom >Egy cseppel közelebb az egészséghez: így lehet izgalmas a napi folyadékpótlás
A nem megfelelő hidratáció fejfájást, fáradtságot és koncentrációs problémákat okozhat,…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Lidl a 2025-ös férfi kézilabda-bajnokság ™ partnere
A Lidl továbbra is támogatja a kézilabda-közösséget és a 2025-ös…
Tovább olvasom >Színpadon a Halott Pénz: megérkezett az Unicum Akusztik 4. adása!
Különleges hangulatot és izgalmas kollaborációt csempész a télbe az Unicum…
Tovább olvasom >Hamis JYSK webshopok terjednek az interneten: ezekről ismerhetők fel a csalók
Online vásárolni meglehetősen egyszerű és kényelmes, azonban sajnos gyakran kockázatokat…
Tovább olvasom >