Új elnök az Étrendnél
Három év alatt a harmadik elnökét fogyasztotta el a magyar séftársadalmat tömörítő szervezet, az Étrend Egyesület. Sándor Dénes után egy esztendeig Cseh János, majd újabb egy évig Mózes Péter elnökölt. Februárban aztán többek meglepetésére ő is feladta a reménytelennek tűnő harcot. Az okokról a Trade magazin korábbi számaiban már olvashattak. Mózes Pétert a Novotel Congress egykori séfje, Both Zsolt követi az elnöki poszton.
Az egyesület újonnan megválasztott vezetője elmondta, sok mindent átvesz az elődje által tervezett szakmai feladatokból, de mindenekelőtt szeretné, ha az Étrendben őszinte, tárgyilagos, kritikus szemlélet uralkodna. Indulatokból – még ha sok igazság ilyenkor kerül is a felszínre – nem lehet építkezni. A séftársadalomnak végre össze kellene fogni, mert a három részre szakadt szakma önmagát bénítja meg. Az idősebbeknek – hibáikkal együtt – kijár a tisztelet, a fiatalabbak forradalmi hevületét pedig tolerálni kell.
– Rendezni kellene az MNGSZ és az MGE közötti viszonyt, mert a szakmainak álcázott hatalmi harc nem vezet sehova. Én nem akarok a sajtón keresztül üzengetni senkinek, szeretném mielőbb egy asztalhoz ültetni az érintetteket. Tudom, hogy nem fogok két nap alatt csodát tenni, de el kell végre kezdődnie a közös szakmai munkának – foglalja össze filozófiáját Both Zsolt.
A séf első lépésként újra életre hívja az egyesület oktatási szekcióját, melynek működése jó ideje szünetelt. A szekció munkájába szeretné bevonni a két vitában álló szervezet képviselőit – dolgozzanak együtt a szakmáért!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >Hargita megye lesz Európa Gasztronómiai Régiója 2027-ben
2027-ben Hargita megye viseli majd az Európa Gasztronómiai Régiója címet…
Tovább olvasom >Mit neveznek összefogásnak?
Nagyon szép szakmai összefogás példája volt, amit az idei dunai…
Tovább olvasom >