Új elismerés: Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 03. 08:00

Hamarosan egy új védjeggyel találkozhatunk néhány élelmiszer csomagolásán.
Az élelmiszerek sokszínűségét látva első megközelítésben nehezen ismerhető fel az összefüggés.
A kapcsolatot a cégek tevékenységét elismerő minőségügyi díj követelményeinek való sikeres megfelelés teremti meg, amely a vállalkozás egészének a minőség iránti elkötelezettségét, minőségügyi tevékenységének magas színvonalát igazolja.
A Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elismerést 2005-ben alapította meg a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter (a 103/2005. (XI. 4.) FVM rendelettel). Alapvető célja egy vállalkozás magas színvonalú tevékenységének, sikeres és eredményes termék/szolgáltatás skálájának díjazása, ezáltal jó példaként való bemutatása az agrárgazdaság többi résztvevője, a vállalkozás partnerei és a fogyasztók részére.
A díjazott vállalkozás ezt az alapvetően erkölcsi elismerést az agrárgazdaságra speciálisan kialakított Európai Üzleti Kiválóság Modell (EFQM) segítségével készített, önértékelésen alapuló pályázat útján tudja elnyerni.
A díjat az FVM Élelmiszerlánc-elemzési Főosztály munkatársai működtetik, akik szakmai segítséget tudnak nyújtani a pályázat elkészítésében.
2010 februárjában a Foodapest kiállításon személyesen is találkozhatnak a minisztérium illetékes munkatársaival, illetve azzal a 17, az FVM szakmai felügyelete alá tartozó szervezettel, akik az elmúlt négy évben kiérdemelték a miniszteri kitüntetést és a védjegy használatának jogát.

Kapcsolódó cikkeink