Új élelmiszer-csomagolási laboratórium a Sealed Air olaszországi központjában

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 08. 26. 00:00

Az egyedülálló létesítmény kiegészíti a cég nemrég felavatott „Készétel–képzési” központját, amely a párizsi Packforum®-on található.

Az új, világszínvonalú
élelmiszer-csomagolási laboratóriumnak a Sealed
Air olaszországi, Passirana di Rho-i található
központja ad otthont. Az élelmiszer-csomagolási
laboratórium legmodernebb berendezései révén
számos olyan méréses vizsgálatot tud
lebonyolítani, amelyek az elkészített élelmiszerek hőkezelésére
irányulnak. Egy nagy teremben többféle
mikrohullámú és hagyományos sütő
került beüzemelésre, melyeket infravörös
kamerák és egyedileg elhelyezett, célszoftverre
kötött mérőszondák figyelnek.
Az élelmiszer-csomagolási
laboratórium valódi labor, ahol megalapozott tényeket
lehet összegyűjteni és elemezni. Lehetővé teszi,
hogy a Sealed Air ügyfelei tudományos módon
értékelhessék ki és hasonlíthassák
össze a különböző csomagolási
megoldásokat különféle hőkezelések,
így például pasztörizálás
során. Az európai készételpiac számos
kulcsszereplője már előjegyezte látogatását,
hogy meglevő vagy még fejlesztés alatt álló
projektjeit értékelhesse itt.

Az élelmiszer-csomagolási
labort a készétel-alkalmazások támogató
csoportjának szakértői működtetik. Ideális
módon egészíti ki a Sealed Air Packforum®
részét képező párizsi Készétel-képzési
központot. Mindkét létesítmény
otthont ad a Cryovac élelmiszer-technológia tervezés
képzéseknek, amelyek közül az első a
mikrohullámú sütés és újramelegítés
technológiáját helyezi a középpontba.

Kapcsolódó cikkeink