Új diszkontlánc nyílhat Franciaországban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 02. 10. 09:37

Új diszkont szupermarketlánc nyílhat Franciaországban Toujust néven, mely médiajelentések szerint a Gard régióban található Alès-ben nyitja meg első üzletét és elsősorban sajátmárkás termékeket árul.

A Toujust ötletgazdája Fabrice Gerber, a kiskereskedelemben jártas menedzser, aki korábban az E. Leclerc, a Système U és az Aldi munkatársa volt.

A vállalat szövetkezeti formában fog működni, négy fő részvényessel. Gerdis (Fabrice Gerber cége), RT Logistique, Mila Capital és Val Invest.

Emellett a beszállítók is részvényesek lesznek, és 25%-kal részesednek a nyereségből.

Fontos megjegyezni a lánc kapcsán, hogy nem lesznek közvetítők a forgalmazó és a termelők között, valamint nem lesz központi beszerzési iroda, ami a kiskereskedő reményei szerint lehetővé teszi, hogy csökkentett árakat kínáljon és alacsonyabb költségalapon működjön.

Az üzletek a tervek szerint Franciaország közepes méretű, 10.000-12.000-res lakosságszámú városainak peremén létesülnek. A vállalat az év végéig körülbelül ötven, öt éven belül pedig 300 üzlet megnyitásával számol.

Az egyenként mintegy 1000 négyzetméteres üzletek 7500 SKU-t kínálnak, amelynek 80%-a élelmiszer lesz, ebből 45% friss áru. A vállalat elsősorban saját márkáit fogja értékesíteni, és 100 kisebb beszállítóra támaszkodik majd és a közvetlen versenytársaknál 5-10%-kal alacsonyabb árakat hirdet meg.

ESM

Kapcsolódó cikkeink