Új cargo-központ létesül a reptéren

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 10. 11:59

Új légiáru-központ építését kezdi meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. szeptemberben – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

A beruházás nagyságát Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI kérdésére nem kívánta közölni. Annyit mondott, hogy a privatizációs szerződésben vállalt 260 millió euró (mintegy 76 milliárd forint) értékű beruházás 82 százalékát teljesítették. A Cargo-városnak nevezett beruházás részeként még 2010 októberében elkészült a repülőtér dél-keleti, Vecsés felőli részén a Magyar Posta ötezer négyzetméteres központja – emlékeztet a repülőteret üzemeltető társaság közleménye. A fejlesztések első szakasza 2012 őszén zárul egy 11 ezer és egy 5 ezer négyzetméter területű légi teherfuvarozási komplexum megvalósításával.


Két földi kiszolgáló céggel, a Celebi Ground Handlinggel és a Malévval már sikerült bérleti megállapodást kötni, ezzel már 80 százalékos az első szakaszban megvalósuló létesítmények foglaltsága. René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója a közleményben rámutatott, hogy ezekkel a beruházásokkal erősítik a térség gazdaságát, és új munkahelyeket teremtenek.

Az új létesítmények a repülőtér egyes terminálja mellett lévő régi épületeket váltják ki. Az új helyszínről a fuvarozók gyorsabban elérik az M0-ás körgyűrűt és a 4-es főutat is. A repülőtér vecsési oldalán még akkora fejleszthető terület van, amelyen évente akár 2,5 millió tonnányi légi áru kezelésére alkalmas cargo-központot lehetne létrehozni, amivel a jelenlegi kapacitásokat harmincszorosára lehetne növelni – írja az mfor.hu.

Kapcsolódó cikkeink