Új BIO termékcsaláddal rukkolt elő a SIÓ
A legkedveltebb gyümölcsök köszönnek vissza a februártól már elérhető új SIÓ NATURA BIO termékekben. A százszázalékos gyümölcstartalmú termékcsalád alma és alma-őszibarack ízben kapható. A termékekhez kizárólag ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó gyümölcsöket használnak fel, így garantáltan magas minőségű, egészséges és természetes gyümölcslevet kapnak a fogyasztók, amelynek előállítása a környezet szempontjából is kisebb terhelést jelent.
Hazánkban is dinamikusan növekszik a bioélelmiszerpiac, mivel egyre nő a fogyasztói igény a magas minőségű biotermékek iránt. A 7,5 dl-es kivitelben kapható SIÓ NATURA BIO Alma és Alma-őszibarack készítéséhez használt gyümölcsök biogazdaságokból származnak. Az ellenőrzött körülmények között termelt gyümölcsök semmilyen műtrágyát, szintetikus és toxikus anyagot nem tartalmaznak, tehát előállításuk jóval környezetbarátabb. Mivel a gazdálkodásokban használt tápanyag-utánpótlás szerves eredetű, a növényi károsítókat pedig mechanikus úton irtják, így ez az eljárás a természetet is kevésbé terheli, megőrzi vizeink tisztaságát, elősegíti a talaj termékenységét és a gyümölcsfák számára is kisebb terhelést jelent.
„A biogazdálkodás során előnyben részesítik a sokoldalú, harmonikus tápanyag-gazdálkodást, az így termesztett gyümölcsök eredménye pedig az adalékanyag-mentes, mikroelemekben, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, ízletes és egészséges biotermék, ami jobb minőségű tápanyagot biztosít a szervezet számára” – mondta el Szabó Virág, a SIÓ-Eckes Senior Brand Managere, aki hozzátette, hogy a SIÓ NATURA BIO Alma és Alma-őszibarack magas minőségére garanciát jelent, hogy a biogazdaságok követelményeit kötelező érvényű európai jogszabályok rögzítik, és az előírások betartását ellenőrzik is.
„A SIÓ biotermékeit a Biokontroll Hungária Ellenőrző és Tanúsító Nonprofit Kft. hitelesítette. A termékek árazása a bioszegmensben versenyképes, igyekszünk azt minden bio fogyasztó vagy a szegmens iránt érdeklődő vásárló számára elérhetővé tenni” – tette hozzá Szabó Virág, aki kiemelte, hogy a biogazdaságokkal történő együttműködés teljes mértékben illeszkedik az idén januártól klímasemleges Sió-Eckes fenntarthatósági stratégiájába is.
Kapcsolódó cikkeink
Egyre nő az agráriumban az információs igény
A külső, elsősorban pályázati és területalapú finanszírozás megkerülhetetlen az európai…
Tovább olvasom >Egyre kisebb a bio és nem bio élelmiszerek közötti árkülönbség Hollandiában
A bio és nem bio élelmiszertermékek közötti árkülönbség 63%-ról 48%-ra…
Tovább olvasom >150 tablet kiosztásával és edukációs tartalmakkal támogatja az iskolákat a „Köszi, SIÓ!” program
Megújult a SIÓ-Eckes iskolásokat támogató pályázata: a 2024-től „Köszi, SIÓ!”…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Tetra Pak bejelentette, hogy Alex Henriksen lesz a kelet-európai régió ügyvezető igazgatója
A Tetra Pak, a világ egyik vezető élelmiszerfeldolgozással és csomagolással…
Tovább olvasom >A hulladék körforgásáról fejlesztett új oktatási modulokat a Coca-Cola Magyarország
A körforgásos gazdaság alapjairól, és a víz, valamint az energia körforgásáról szóló, online tananyag…
Tovább olvasom >Új termékigazgatót nevezett ki az Auchan
Július 1-től Varga László látja el az Auchan Magyarország termékigazgatói…
Tovább olvasom >