Új BIO termékcsaláddal rukkolt elő a SIÓ

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 03. 30. 11:27

A legkedveltebb gyümölcsök köszönnek vissza a februártól már elérhető új SIÓ NATURA BIO termékekben. A százszázalékos gyümölcstartalmú termékcsalád alma és alma-őszibarack ízben kapható. A termékekhez kizárólag ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó gyümölcsöket használnak fel, így garantáltan magas minőségű, egészséges és természetes gyümölcslevet kapnak a fogyasztók, amelynek előállítása a környezet szempontjából is kisebb terhelést jelent.

 

Hazánkban is dinamikusan növekszik a bioélelmiszerpiac, mivel egyre nő a fogyasztói igény a magas minőségű biotermékek iránt. A 7,5 dl-es kivitelben kapható SIÓ NATURA BIO Alma és Alma-őszibarack készítéséhez használt gyümölcsök biogazdaságokból származnak. Az ellenőrzött körülmények között termelt gyümölcsök semmilyen műtrágyát, szintetikus és toxikus anyagot nem tartalmaznak, tehát előállításuk jóval környezetbarátabb. Mivel a gazdálkodásokban használt tápanyag-utánpótlás szerves eredetű, a növényi károsítókat pedig mechanikus úton irtják, így ez az eljárás a természetet is kevésbé terheli, megőrzi vizeink tisztaságát, elősegíti a talaj termékenységét és a gyümölcsfák számára is kisebb terhelést jelent.

„A biogazdálkodás során előnyben részesítik a sokoldalú, harmonikus tápanyag-gazdálkodást, az így termesztett gyümölcsök eredménye pedig az adalékanyag-mentes, mikroelemekben, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, ízletes és egészséges biotermék, ami jobb minőségű tápanyagot biztosít a szervezet számára” – mondta el Szabó Virág, a SIÓ-Eckes Senior Brand Managere, aki hozzátette, hogy a SIÓ NATURA BIO Alma és Alma-őszibarack magas minőségére garanciát jelent, hogy a biogazdaságok követelményeit kötelező érvényű európai jogszabályok rögzítik, és az előírások betartását ellenőrzik is.

„A SIÓ biotermékeit a Biokontroll Hungária Ellenőrző és Tanúsító Nonprofit Kft. hitelesítette. A termékek árazása a bioszegmensben versenyképes, igyekszünk azt minden bio fogyasztó vagy a szegmens iránt érdeklődő vásárló számára elérhetővé tenni” – tette hozzá Szabó Virág, aki kiemelte, hogy a biogazdaságokkal történő együttműködés teljes mértékben illeszkedik az idén januártól klímasemleges Sió-Eckes fenntarthatósági stratégiájába is.

 

Kapcsolódó cikkeink