Új állateledelgyárat avatott a Purina Észak-Carolinában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 04. 04. 09:27

Új állateledelgyárat nyitott a Nestlé Purina PetCare az észak-karolinai Edenben. A megnyitón állami tisztviselők, közösségi partnerek és a vállalat vezetői vettek részt.

Az elmúlt három évben a Nestlé több mint 450 millió dollárt (416 millió eurót) ruházott a gyárba, amely egyben az első gyártólétesítmény az államban.

A vállalat 2020 és 2025 között mintegy 2 milliárd dollárt (1,9 milliárd eurót) tervez a Purina gyár- és tőkebővítési projektekbe. Emellett a Nestlé az Ohio-állambeli Williamsburg Townshipben építi 24. üzemét, amely előreláthatólag az elkövetkező 12 hónapban kezdi meg működését.

Az új edeni gyár már több mint 300 új munkahelyet teremtett, és a vállalat a jövőben további létszámbővítést tervez.

A mintegy 93 millió négyzetméteres létesítmény körülbelül 80%-át egy korábbi sörgyár meglévő építményéből alakították át.

Az üzem számos modern technológiával felszerelt, többek között a Purina amerikai gyárában először alkalmazott vertikális szárító berendezéssel, valamint a raktárakban és a fagyasztótérben automatizált rendszerekkel.

Az épületben található az első olyan gyártási tapasztalatszerző központ is, amelyet arra terveztek, hogy a munkaerő következő generációja is megismerkedhessen a modern gyártással.

ESM

Kapcsolódó cikkeink