Ügyvezető váltás a Henkel Magyarországnál

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 07. 08. 12:33

Ismét magyar munkatárs került a Henkel Magyarország Kft. élére. A három üzletágat és két gyárat üzemeltető vállalat ügyvezetői igazgatói posztjára július 1-től dr. Fábián Ágnes kerül.

Közel két év vállalatvezetői és pénzügyi igazgatói munka után elköszön a magyar Henkeltől Dieter Knoll. Az osztrák pénzügyi szakember négy év ukrajnai és 21 hónap magyar kiküldetés után az anyavállalatnál, a Henkel Central Easten Europe-nál (Henkel CEE) Bécsben dolgozik tovább.

A Henkel Magyarország Kft. új ügyvezetője dr. Fábián Ágnes a Ragasztás Technológiák üzletág igazgatójának pozíciójából kerül az egész magyar vállalat élére. A közgazdász végzettségű felsővezető 15 éve dolgozik a Henkelnél. Értékesítési területen kezdte kiemelt ügyfélkapcsolati menedzserként, majd a Henkel CEE anyavállalat központjába került Bécsbe, ahol a Ragasztás Technológiák üzletág regionális értékesítési vezetője volt. Tavaly kezdett újra a magyar vállalatnál üzletág igazgatóként, majd a távozó Dieter Knoll pozícióját ajánlotta fel számára a Henkel.


Fábián Ágnes feladata lesz a most zöldmezős beruházással épülő környei ragasztógyár beindítása, valamint a kemény piaci körülmények közt dolgozó három üzletág fellendítésének elősegítése, illetve a funkcionális területek irányítása.

A Henkel Magyarország pénzügyi igazgatói feladatait Dieter Knolltól Rainer Jentys CEE kontrolling vezető veszi át, aki ezt a feladatot az azonos cseh és szlovák beosztása mellett látja el.

Kapcsolódó cikkeink