Üdvözli a ProVeg az ALDI Süd elkötelezettségét a növényi alapú termékek iránt
A növényi alapú termékek fogyasztását az állati eredetű alternatívákkal szemben népszerűsíteni kívánó ProVeg üdvözölte az ALDI Süd tervét, miszerint a diszkontlánc 2024 végéig ezerre bővíti növényi alapú termékei választékát Németországban.
Az ALDI ezzel a rivális LIDL nyomdokaiba lép, amely az év elején közölte, hogy a környezeti terhelés csökkentésére irányuló stratégiája keretében növeli növényi alapú kínálatát, és csökkenti az állati eredetű termékek számát.
Az ALDI a közelmúltban közzétett, táplálkozással kapcsolatos jelentésében elismerte a növényi élelmiszerek klímabarát jellegét, mely állítást több tanulmány is alátámasztja. Az egyik ilyen tanulmány nemrég jelent meg a Nature Climate Change című folyóiratban, amely rávilágít a hús- és tejiparnak az üvegházhatású gázok kibocsátása miatt a bolygóra gyakorolt negatív befolyására, különösen a globális felmelegedés 1,5 Celsius-fok alatt tartására irányuló erőfeszítések fényében. //
Ez a cikk a Trade magazin 2023.5. számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
Tavaly kilenc százalékkal nőtt a Lidl forgalma Romániában
A Lidl Romania 2024-ben erőteljes növekedést könyvelhetett el: az üzletlánc…
Tovább olvasom >Ismét lép a Lidl: több mint 150 háztartási és szépségápolási termék árát csökkenti
A Lidl Magyarország csökkenti és tartósan lent tartja az árakat.…
Tovább olvasom >Kassza nélküli okosüzletek Németországban: a lassú kezdet után gyors növekedés
Németországban későn indult el a kassza nélküli üzletek bevezetése, mégis…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új korszak a világgazdaságban? – Új kihívások hazánk előtt
2025 májusa a világgazdaságban a változások felgyorsulását hozta. A Közel-Keleten…
Tovább olvasom >Így maradhat egészséges a haj és bőr a közeledő nyári kánikulában is
A hajformázás, festés és szárítás mind gyengíthetik a haj belső…
Tovább olvasom >Új ciklus, stabil működés, változatlan irány – bizalmat kapott az ÖRT vezetése
Az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) közgyűlése megerősítette a szervezet közvetlen…
Tovább olvasom >