Üdvözli a ProVeg az ALDI Süd elkötelezettségét a növényi alapú termékek iránt
A növényi alapú termékek fogyasztását az állati eredetű alternatívákkal szemben népszerűsíteni kívánó ProVeg üdvözölte az ALDI Süd tervét, miszerint a diszkontlánc 2024 végéig ezerre bővíti növényi alapú termékei választékát Németországban.
Az ALDI ezzel a rivális LIDL nyomdokaiba lép, amely az év elején közölte, hogy a környezeti terhelés csökkentésére irányuló stratégiája keretében növeli növényi alapú kínálatát, és csökkenti az állati eredetű termékek számát.
Az ALDI a közelmúltban közzétett, táplálkozással kapcsolatos jelentésében elismerte a növényi élelmiszerek klímabarát jellegét, mely állítást több tanulmány is alátámasztja. Az egyik ilyen tanulmány nemrég jelent meg a Nature Climate Change című folyóiratban, amely rávilágít a hús- és tejiparnak az üvegházhatású gázok kibocsátása miatt a bolygóra gyakorolt negatív befolyására, különösen a globális felmelegedés 1,5 Celsius-fok alatt tartására irányuló erőfeszítések fényében. //
Ez a cikk a Trade magazin 2023.5. számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
Németországban havi szinten lassult, éves összevetésben gyorsult a nagykereskedelmi árak emelkedése februárban
Németországban februárban havi szinten lassult, éves összevetésben gyorsult a nagykereskedelmi…
Tovább olvasom >Megvette a The Nutriment Company a német BAF Petfoodot
Meg nem nevezett összegért vásárolta meg a svéd The Nutriment…
Tovább olvasom >Kevesebb kávét ittak tavaly a németek
A Német Kávészövetség (Deutscher Kaffeeverband) friss adatai szerint 2024-ben Németországban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >