Üdvözli a ProVeg az ALDI Süd elkötelezettségét a növényi alapú termékek iránt
A növényi alapú termékek fogyasztását az állati eredetű alternatívákkal szemben népszerűsíteni kívánó ProVeg üdvözölte az ALDI Süd tervét, miszerint a diszkontlánc 2024 végéig ezerre bővíti növényi alapú termékei választékát Németországban.
Az ALDI ezzel a rivális LIDL nyomdokaiba lép, amely az év elején közölte, hogy a környezeti terhelés csökkentésére irányuló stratégiája keretében növeli növényi alapú kínálatát, és csökkenti az állati eredetű termékek számát.
Az ALDI a közelmúltban közzétett, táplálkozással kapcsolatos jelentésében elismerte a növényi élelmiszerek klímabarát jellegét, mely állítást több tanulmány is alátámasztja. Az egyik ilyen tanulmány nemrég jelent meg a Nature Climate Change című folyóiratban, amely rávilágít a hús- és tejiparnak az üvegházhatású gázok kibocsátása miatt a bolygóra gyakorolt negatív befolyására, különösen a globális felmelegedés 1,5 Celsius-fok alatt tartására irányuló erőfeszítések fényében. //
Ez a cikk a Trade magazin 2023.5. számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
Már 150 millió darab palackot, üveget és alumínium dobozt váltottak vissza a Lidl áruházakban
Mérföldkőhöz érkezett az új visszaváltási rendszerben a Lidl Magyarország. A…
Tovább olvasom >Black Friday akciók a legnagyobb hazai láncoknál: Lidl, Tesco, Spar és még sokan mások
A Black Friday láz 2024-ben sem hagyja hidegen a vásárlókat…
Tovább olvasom >Felhagy a Fresh házhozszállítási szolgáltatással az Amazon Németországban
Az amerikai Amazon hét év után megszünteti németországi Fresh élelmiszer-kiszállítási…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >