Turisztikai és vendéglátóipari kerekasztal-tárgyalások a BKIK-nál
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) kezdeményezésére 2017-ben létrejött egy szakmai kerekasztal a turizmust és a vendéglátást érintő problémák megvitatására, amelyre meghívást kapott a Magyar Vendéglátók Ipartestülete is. A megbeszéléseken az MVI-t Kovács László (elnök), Semsei Rudolf (alelnök) és Zerényi Károly (tanácsadó) képviselte. A szakmai kerekasztal résztvevői az elmúlt hónapokban részletesen foglalkoztak, többek között a vendéglátást érintő áfa-szabályozás problémájával, a reprezentációt terhelő adók csökkentési lehetőségeivel, amely kérdéskörök megvitatásához az MVI számos háttéranyagot és konkrét javaslatot is készített.
A szakmai kerekasztal legutóbbi ülésén a résztvevők egyeztettek az áfa-szabályozás módosítását célzó közös javaslat létrehozásáról, az agrárkamarai tagsággal kapcsolatos problémák mihamarabbi kezeléséről, valamint a fővárosi turistabuszok behajtási, parkolási problémájáról. Utóbbi kérdéskörben a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete, a MISZ és a BFTK képviselői egyaránt érdemi megoldást szorgalmaztak.Az egyeztetések folyamatosan zajlanak a szakmai szervezetek és a kamara képviselői között.
Kapcsolódó cikkeink
Visit Hungary Zrt.: a magyar turizmus számára jó hír az újrainduló Budapest-Philadelphia repülőjárat
Hat év után indul újra közvetlen repülőjárat Budapest és Philadelphia…
Tovább olvasom >Országos sztrájk béníthatja a Ryanair spanyolországi járatait
Augusztus 15-től akár év végéig is tarthat az a munkabeszüntetés,…
Tovább olvasom >GKI-elemzés: Erősödő vendégforgalom
2025 első félévében a turisztikai szálláshelyeken közel 8,2 millió vendég…
Tovább olvasom >További cikkeink
Bodrogi Gyulával és Süsüvel is találkozhatnak a családok a Varázsligetben
A Szent István Nap rendezvénysorozata idén is színes programkavalkáddal várja…
Tovább olvasom >Tepsivirág – A nap videója
Az igazán nagy ötleteknek gyakran sajátja, hogy ha látja őket…
Tovább olvasom >Kolumbusz tojásdoboza – A nap képe
Nem az első hagyományostól eltérő, esztétikus kiszerelés az utóbbi években,…
Tovább olvasom >