Túrákkal népszerűsítik a borvidéki gasztronómiát és értékeket Villány környékén
A sport, a kultúra, a gasztronómia és a bor szerelmeseit várják szombaton a villányi borvidékre a Szüreti Gördülő Dűlők túráin – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
A Villány-Siklósi Borút Egyesület, a Siklósi Turisztikai Egyesület és a Tenkes Mountain Bike Egyesület közös szervezésében megvalósuló program két biciklis és egy gyalogtúrát kínál a Tenkes-hegyi pincék, helyi termékek, értékek és borok megismerésére az érdeklődőknek.
Mint a szervezők közleményükben írták, a borvidéki településekre a Villány és Siklós közötti élménybringatúra keretében hívják a látogatókat egy húsz és egy huszonöt kilométeres távon, emellett egy gyalogtúrát is tartanak.
A biciklitúrákon a borvidéki gasztronómia és a helyi termékek egy kisebb szeletével ismerkedhetnek a vendégek, az út közbeni fáradtságot különböző helyi családi pincészetek borai, kézműves szörpök, házi gyümölcslevek enyhítik a frissítőpontokon.
A résztvevők házi kelt kiflit, tallért, kézműves sajtokat, túrótortát kóstolhatnak, emellett a legkülönfélébb helyi sós és édes harapnivalókból is csemegézhetnek.
Az érdeklődőknek a szervezők kerékpár kölcsönzési lehetőséget is biztosítanak.
A Tenkes Pikniken a Siklós feletti hegyoldal pincéi tárják szélesre kapuikat azoknak, akik a gyalogtúrán vesznek részt. Az oda-vissza tíz kilométeres túra a siklósi várból indul, közben az útba eső pincészetek borain kívül házi falatkákat és speciális, helyi gasztronómiai hagyományokat őrző ételeket és italokat fogyaszthatnak a résztvevők.
Az eseményekről bővebb információ található a villanyiborvidek.hu oldalon.(MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A nőké a főszerep az idei Gourmet fesztiválon
A „női energiák” kerülnek a fókuszba az idei Gourmet fesztiválon,…
Tovább olvasom >Bocuse d’Or – Bemutatkozott az idei magyar csapat
Kelemen Roland séf mellett Fodor Noel commis, Szabó László coach…
Tovább olvasom >Geo Terroir kutatócsoport alakult a Szegedi Tudományegyetemen
Több tudományterület szakembereinek együttműködésével a hazai agrárium, élelmiszeripar és turizmus…
Tovább olvasom >További cikkeink
Továbbra is a ProWein a bor- és szeszesital-ágazat vezető szakvására
Optimista hangulatban telt a világ legnagyobb és legjelentősebb bor- és…
Tovább olvasom >Az élelmiszerek egészségesebbé tételével küzd a Covirán az elhízás ellen
A spanyol Covirán 176 sajátmárkás termékének összetételét módosította annak érdekében,…
Tovább olvasom >Fontos határidő SZÉP-kártya ügyben
A SZÉP-kártya felhasználói figyelmét újabb változásokra és fontos határidőkre hívja…
Tovább olvasom >