Túl a vizsgákon a Szentkirályi
Egy éven át tartó felkészülési időszak után 2006 végére kimagasló eredménnyel tette le a legrangosabb, nemzetközileg elismert minőségvédelmi vizsgákat a Szentkirályi Ásványvíz Kft. az integrált minőségirányítási rendszer (IMIR) auditján.A Szentkirályi Ásványvíz a minőségirányítási rendszerépítés területén piacvezető Consact Kft.-vel együttműködve 2005 decemberében kezdte meg az IMIR kiépítését. Az IMIR négy minőségbiztosítási szabványnak együttesen felel meg. Az általános elveket az ISO 9001 nemzetközi szabvány tartalmazza. A környezetvédelem minden egyes elemére kiterjedően az ISO 14001 minősítés részletezi a kötelezettségeket, a kommunikációt és a fogyasztókkal való kapcsolattartást. Az ISO 22000 a legújabb élelmiszer-biztonsági rendszer, amely a HACCP követelményét is tartalmazza, veszélyelemzéseket, valamint (főként kémiai és mikrobiológiai) szabályozó értékeket foglal magában. Az IMIR negyedik eleme, a német és francia kiskereskedelmi szövetségek elvárásai alapján – elsősorban saját márkás termékek gyártóira – kidolgozott vonatkozó követelményrendszer, az IFS.
A minősítés irányelveivel összhangban jelenleg 1,5 milliárd forintos beruházás zajlik a cégnél, amelynek része egy új raktárbázis felépítése és egy újabb gyártósor beüzemelése. Ezzel a Szentkirályi 2007-re újra megduplázza teljes kapacitását: az új palackozóval az üzemben már évente 450 millió liter ásványvízet állíthat elő.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Többféle ízesítésű MadeGood Bio Granola müzliszeletet hívott vissza a forgalomból a Müller Drogéria Magyarország
Fémreszelék előfordulása miatt többféle ízesítésű MadeGood Bio Granola müzliszeletet hívott…
Tovább olvasom >A retro játék feltámadását ünnepli a világ, itt az ideje egy kicsit közelebbről is megismerkedni vele
A részben egy 80-as évekbeli játékteremben játszódó Stranger Things című…
Tovább olvasom >Magyar libatollal tör be a globális piacra a GUVET high fashion ruházati márka
Stratégiai megállapodást jelentett be december 3-án Budapesten az FBZ Hungária,…
Tovább olvasom >