Tudatosak kisebbségben
A GfK Hungária Piackutató Intézet nemrégiben készített felmérése szerint egyelőre kisebbségben vannak azok, akik tudatosan táplálkoznak. A kutatásban részt vevő 1000 fő közel háromötöde (58 százalék) véli úgy, hogy „teljesen normálisan étkezik, így szervezetébe automatikusan bekerül mindaz, ami szükséges”. A válaszadók mintegy harmada (29 százalék) „csak olyasmit eszik, ami ízlik neki, még akkor is, ha az állítólag kevésbé egészséges”, és csupán 13 százalék azoknak az aránya, akik „nagyon odafigyelnek az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásra, és gondosan választják meg ételeiket”.
A megkérdezettek túlnyomó többsége – 88 százaléka – nyilatkozott úgy, hogy „egyáltalán nem érdekel a manapság tapasztalható bio-, fitnesz- és wellness-őrület, ahol megmondják, mi az egészséges”, és csupán 12 százalék jelezte, hogy „igyekszik minél több bio- és fitnesz- (például kalóriaszegény) élelmiszert fogyasztani”.
A bioélelmiszerekkel kapcsolatosan meglehetősen vegyes kép él a lakosságban. A megkérdezettek mintegy harmada nem tudta megfogalmazni, mitől is „bio” egy élelmiszer. A válaszadók a bio jelző tartalmát legtöbbször a „növényvédő-, műtrágya- és vegyszermentes, azaz nem permetezett”-ként határozták meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
OKSZ: az árrésstop elérte a kívánt hatást, ki lehet vezetni
Az árrésstopban érintett élelmiszerek átlagos kosárértéke egyértelműen csökkent a rendelkezés…
Tovább olvasom >Éleződő vámháború és új piacok keresése: szorult helyzetbe került az európai élelmiszerexport
Az amerikai büntetővámok bejelentése és a kereskedelmi feszültségek fokozódása új…
Tovább olvasom >Megnövelten hőálló PET-csomagolóanyagot fejlesztett a Pro Form Kft. és a Műegyetem
Közösen fejlesztett megnövelt hőállóságú PET-csomagolóanyagot a Pro-Form Ipari és Kereskedelmi…
Tovább olvasom >