Tudatos csomagolás az élelmiszeriparban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 11. 18. 10:09

Bauer Izabella
kereskedelmi vezető
BS Plastic

Több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk flexibilis csomagolóanyagok gyártásában, ami segít minket a folyamatos kihívásoknak és a változó piaci környezetnek megfelelni. Az utóbbi években nagy hangsúlyt fektettünk termékfejlesztésekre. Saját laborunkban vegyészmérnökeink és élelmiszeripari mérnökeink azon dolgoznak, hogy innovatív technológiákat és a legújabb piaci igényeket ötvözzék. Biopolimer fejlesztéseinkről már sokat beszéltünk, viszont nagyon fontos számunkra, hogy az élelmiszeriparban is több fejlesztésünket sikeresen be tudtuk vezetni.

Az egyik legjelentősebb célunk, hogy vevőinkkel együtt gondolkodva, így segítve őket, a legmegfelelőbb termékeket hozzuk létre mind funkcióját tekintve, mind pedig az egyre inkább az előtérbe kerülő környezettudatosság jegyében. Sokan a csomagolást szükséges rossznak tartják, pedig elengedhetetlen az eltarthatóság és az élelmiszer-pazarlás csökkentése szempontjából. Ez motivál minket arra, hogy továbbra is előremutatóan reagáljunk az állandóan változó piaci trendekre. Ezeknek megfelelve fejlesztettünk egy kiemelkedő élelmiszeripari fóliatípust, mely fagyasztással tartósított termékek csomagolására alkalmas.

Több év fejlesztés és számos laboratóriumi vizsgálat után jutottunk el oda, hogy mára olyan magas minőségű terméket tudunk biztosítani ügyfeleink számára, amellyel higiéniai szempontból és funkcióját tekintve is megelőzzük a piaci trendeket. Flexibilis csomagolóanyagokat sokan gyártanak, de mi többet nyújtunk vásárlóinknak. Cégre és termékre szabjuk a tőlünk rendelt csomagolást. Szakemberek munkájával, receptúrák finomításával igyekszünk a legkiváló minőségű fóliát létrehozni. A legmagasabb minőség megtartása mellett megoldást kínálunk a költség és a kibocsájtott műanyag csökkentésére, amit fóliaoptimalizálással érünk el, a partner igényeihez igazítva.

Élelmiszeripari fóliáink esetében elengedhetetlen számunkra, és vevőinknek is garancia, hogy 2017 óta rendelkezünk BRC Packaging Materials tanúsítvánnyal, ami többek között a nyomon követhetőséget, az élelmiszer-biztonságot és a legmagasabb higiéniai előírások alkalmazását is biztosítja. Ugyanis napjainkban a csomagolásoknak egyre több kritériumnak kell megfelelniük. Fontos, hogy milyen alapanyagból, milyen körülmények között készül a termék. Különösen igaz ez az élelmiszeripari fóliáknál. Ennek a magas szintű élelmiszer-biztonsági és higiéniás rendszernek és szolgáltatásaink együttesének köszönhetően képviseljük azt a színvonalat, mellyel tudatosan az élvonalban járunk a magyarországi gyártók között. (x)

Szerző: Büki-Kovács Kitti, marketing vezető

Kapcsolódó cikkeink