Trappista sörös sampont dobott piacra egy apátság

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 11. 12. 11:04

Sörös sampon forgalmazásba kezdtek a brechti (Belgium) Názáreti Miasszonyunk trappista apátság nővérei – írja a Store Insider nyomán az origo-n. Az itteni apácák különböző vallási iskolák, kórházak és más intézmények számára már 1964-óta gyártanak szappantermékeket.  A padló-, pipere- és glicerines szappan mellett fokozatosan habfürdővel és samponnal is gazdagodott a repertoárjuk. A termékek márkaneve: TRAPP.

A belgiumi apátságokban a sörfőzésnek köztudottan hosszú évszázadokra visszanyúló hagyománya van. Ugyan mára ez a tradíció számos hasonló komplexumból kikopott, a szintén trappista és szintén belgiumi Westmalle-i Apátságban egyelőre még eleven. A helyi szerzetesek Westmalle Dubbel nevű söre például széleskörű népszerűségnek örvend. Várható volt, hogy az egymáshoz közel felépített és azonos felekezetű rendházak termékei valamikor kölcsönhatásba fognak lépni egymással.

Így született meg a sörös sampon.


A készítmény az apácák saját gyártású tisztálkodó szeréből és 10 százalékban Westmalle Dubbelből tevődik össze. Az elegy állítólag természetes hajdúsító hatással bír, attraktív ragyogást kölcsönöz a frizurának, és egészségügyi szempontból a fejbőr is profitál a használatából.

Ez utóbbi tulajdonságát a vegyész- és biomérnökök képzésére szolgáló, Institut Meurice nevű, brüsszeli műszaki egyetem is alátámasztotta.

A sampon a maga területén mindenben megfelel a szigorú és komplex szabályozásnak, mi több, még a francia „Monastic” minőségtanúsító megkülönböztetést is kiérdemelte. Ez a jelzés garanciát jelent arra, hogy a terméket minden kétséget kizáróan kolostori közösségek állították elő. (origo)

Kapcsolódó cikkeink