Trafikok: tétre, helyre, befutóra!

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 02. 13. 11:30

Általában presszók és sörözők kedvelik a lovis terminálokat, ám hétvégétől a CBA vásárlói is fogadhatnak a futamokra, mert a magyar üzletlánchoz tartozó Corso Gourmet bolt (Váci utca) is feliratkozott az állami tulajdonban lévő Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. listájára. A CBA résztulajdonosa a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, Lázár Vilmos.

nemzeti dohanybolt

Az MLFSZ 2011 végén írt ki közbeszerzést országos lóverseny-fogadási rendszer kialakítására, melyet a francia PMC, a Carrus csoport cége nyert meg 2013. nyarán. A tervek szerint 440 terminált helyeznének el az országban. A rendszer 650 millió forintba került. A szerződött partnerek 6 százalékos jutalékot kapnak.

A 24 új fogadóiroda közül 5 nemzeti dohányboltban nyílik: Budapesten, Sárváron, Törökszentmiklóson, Budakeszin és Újkígyóson, de korábban is számos trafik bővítette már lóversennyel a termékkörét. Ez a lehetőség talán újra felkelti az érdeklődést a dohányboltok iránt, ugyanis nincs nagy tolongás a negyedik körös trafikok iránt.

„A negyedik pályázati periódusban 577 darab pályázat érkezett az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. postacímére, ebből 567 darab tekinthető érvényesnek a feladási határidő betartása, valamint a pályázható települések tekintetében” – közölte a Világgazdaság Online-nal a cég. A kiírás összesen 992 koncessziós jogosultságot foglal magában, eredményt vélhetően március közepén hirdetnek. (Vég Márton, Világgazdaság Online)

Kapcsolódó cikkeink