Tőzsdére tart a Norbi Update

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 01. 11:00

Zöld utat kapott az MNB-től, így szeptember 8. és 26. között részvényeket bocsát ki a Norbi Update Lowcarb Nyrt.

norbiupdateA cég Magyarországon piacvezető az egészséges életmód termékcsoportban, és már külföldön is terjeszkedik. A részvényértékesítés után a cég kéri, hogy a részvényeit vezessék be a Budapesti Értéktőzsdére.

A részvényeket magán- és intézményi befektetők is megvehetik. Minimum 800 ezer, maximum 2,2 millió darab részvényt fognak kibocsátani legalább 920, legfeljebb 990 forintos részvényenkénti áron.

A részvényértékesítés vezető szervezője a Buda-Cash Brókerház Zrt., a konzorcium tagjai: Erste Befektetési Zrt., Random Capital Zrt. és a Reálszisztéma Zrt.

A Norbi Update Lowcarb Nyrt. alaptőkéjét 5,2 millió darab 10 forint névértékű törzsrészvény adja. A cég 2013-as értékesítés előtti nettó árbevétele 425,6 millió forint, az üzemi eredménye 103,1 millió forint, az adózás előtti eredménye 104 millió forint, míg az adózott eredménye 94,3 millió forint.

A cég bevételei négy fő tevékenységi területről származnak: a hazai franchise bolthálózat jutalékából, a külföldi franchise bolthálózatok jutalékából, az életkiszállítás jutalékából (Teletál Ételfutár), illetve egyéb bevételekből, mint jogdíjak, fellépések, szponzoráció és egyszeri franchise díja. (index)

Kapcsolódó cikkeink