Tovább terjeszkedik a Sushi Sei
A 10 éve Magyarországon működő Sushi Sei étterem újabb take-away bárral bővíti budapesti hálózatát. Az ország 100 legjobb étterme között szereplő japán konyha új tagja a Kazinczy utcában nyílik.
„A magyarok egyre jobban szeretik a nyers halat és az egzotikus japán ízeket, mint például a wasabi torma vagy a csípős gyömbér” – mondta a most nyíló sushi bár kapcsán Kusomoto Seiichi, az étterem konyhafőnöke. A nyitottabb fogyasztói szokásokhoz igazodva az Új Udvarban található Sushi Sei étterem immár három sushi bárt működtet Budapesten. Az óbudai és a Régiposta utcában található bárok után 2009 szeptemberétől a Kazinczy utcában is megkóstolhatják a japán konyha remekeit az ínyencek.
Az ország 100 legjobb étterme között szerepelő (TOP 100, Népszabadság, 2009) Sushi Sei étteremet Kusumoto Seiichi Sushi Mester vezeti, aki Oszakában sajátította el a sushi készítés művészetét. A mester 38 éve készíti a sushit, ez idő alatt számos saját receptet is kitalált: speciális recept alapján készíti a sushi rizst, a Sei makit, és az egyedülálló Budapest makit is. Az étteremben és a sushi bárokban kapható ételekhez a magyar zöldségeken kívül minden alapanyag Japánból érkezik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >